Din handlekurv er nå tom!
Trøste-cookies
Det er år og dag siden jeg bakte cookies, og i dag følte jeg for å bake noe til trøst. Noen snakker allerede om korona-kiloene som renner på, men for meg har denne krisen helt motsatt effekt. Jeg spiser knapt.
Så, derfor har jeg dratt på litt skikkelig i dag og bakt feite, sjokolade- og sukkerfylte cookies, og det – midt på blanke tirsdagen. De er ikke seige, heller litt mjuke i midten.
Har en egen kategori her på krem.no som heter cookies, og der finner du en hel haug av varianter, så liker du ikke disse, kanskje du finner en annen favoritt? Det som er så fint med cookies er at du kan rulle deigen som en pølse, pakke den i plast og la den bli i kjøleskapet i flere uker (deigen er så stappa med fett og sukker, det kan knapt bli dårlig), så skjærer du deg ei skive eller fem og steiker når du blir fysen på noe godt.
Disse kan du lage så store du vil – mine ble sånn halvstore (veide ca. 45 gram). Har du ikke sjokolade? Bruk det du har i skapet, enten det er nøtter, en annen type sjokolade eller karameller…bruk fantasien.
Trøste-cookies
100 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (eller ta det du har)
125 g sukker
250 g hvetemel
1 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
200 g sjokolade
Slik gjør du:
1. Rør sammen brunt og hvitt sukker med mykt smør.
2. Tilsett egg.
3. Rør inn det tørre og vend til slutt inn hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap en halv time.
5. Plasser biter (ca. 45 gram) på en plate, klem flate og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.
6. Avkjøl og spis.
Ann Kristin
Disse skal lages med det samme! Men jeg kan ikke se i oppskriften at det står hvor mye sjokolade du bruker?
Elin Krem.no
200 gram – har lagt det inn nå 🙂
Jane
Hei! Hva kan erstatte brunt sukker? Eller må man bruke det? Har ikke, men tenkte å lage disse allikevel hvis det går? 🤔
Elin Krem.no
Bruk det sukkeret du har. Alt funker.
Thea
Hvordan er det best å oppbevare cookiene for at de skal holde seg lengst mulig?
Elin Krem.no
Det aller beste er å steke ettersom du har lyst på. Når det er sagt, oppbevares i pose eller i tett boks. I romtemperatur.
Rita
For oss som ikke kan spise sjokolade pga allergi mot kakao, funker det å lage med nøtter og karamell f.eks?
Elin Krem.no
Ja, det kan du
Marie Taranger Gilje
Hei!
Disse skal vi lage!
Kan vi bruke melkesjokolade ?
Eller må det være kokesjokolade?
Elin Krem.no
Bruk akkurat den sjokoladen du selv vil 🙂
Synne
Disse var helt fantastiske! Eller, jeg vet ikke om cookiene er fantastiske, for deigen var så god at vi aldri kom så langt som til steking…
Ellen
Hei,
Er det noen måte man kan redde en cookiedeig som ble tørr (altså tilsatt for mye mel)?
Elin Krem.no
Ja, tilsett mer egg.
Lisa
Jeg har en venninne som ikke kan lage mat (hennes ord, ikke mine). Liker ikke stemmer nok bedre..
Uansett, når vi er på besøk til henne, har jeg og datteren min fått en tradisjon på å bake kjeks til henne,
enten tar vi med, eller, om vi er der flere dager, bakes det på hennes kjøkken.
Dine oppskrifter har da blitt en slager, mest fordi du har oppskrifter som skriker suksess uansett hva vi prøver på,
men også fordi det er så enkelt forklart med bilder av prosessen.
Da kan jeg drikke kaffe og slarve sammen med venninnen min mens datteren styrer på kjøkkenet alene:)
Nå har vi nettopp prøvd denne for første gang, og det lover bra. Smaksprøven på deigen besto med glans!
Skal steike cookiesen i kveld og smake på ferdig produkt, og jeg regner med det fort blir en runde til.
Så må vi bare finne en måte å få levert både cookies og deig på, slik at hun har litt kaffekos utover våren.
Og blir det dårlig… jaja, da bare driter vi i det og prøver på nytt:)
Åse Ingeborg
Mine blei harde etter steiking 🫣
Elin Krem.no
Da har du stekt for lenge..