Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Trøste-cookies

Trøste-cookies

Det er år og dag siden jeg bakte cookies, og i dag følte jeg for å bake noe til trøst. Noen snakker allerede om korona-kiloene som renner på, men for meg har denne krisen helt motsatt effekt. Jeg spiser knapt.

Så, derfor har jeg dratt på litt skikkelig i dag og bakt feite, sjokolade- og sukkerfylte cookies, og det – midt på blanke tirsdagen. De er ikke seige, heller litt mjuke i midten.

Har en egen kategori her på krem.no som heter cookies, og der finner du en hel haug av varianter, så liker du ikke disse, kanskje du finner en annen favoritt? Det som er så fint med cookies er at du kan rulle deigen som en pølse, pakke den i plast og la den bli i kjøleskapet i flere uker (deigen er så stappa med fett og sukker, det kan knapt bli dårlig), så skjærer du deg ei skive eller fem og steiker når du blir fysen på noe godt.

Disse kan du lage så store du vil – mine ble sånn halvstore (veide ca. 45 gram). Har du ikke sjokolade? Bruk det du har i skapet, enten det er nøtter, en annen type sjokolade eller karameller…bruk fantasien.

Trøste-cookies
100 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (eller ta det du har)
125 g sukker
250 g hvetemel
1 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)

200 g sjokolade

Slik gjør du:
1. Rør sammen brunt og hvitt sukker med mykt smør. 
2. Tilsett egg.
3. Rør inn det tørre og vend til slutt inn hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap en halv time.
5. Plasser biter (ca. 45 gram) på en plate, klem flate og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.
​6. Avkjøl og spis.

Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg. Rør inn det tørre + sjokolade. Ferdi!
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap. Skjær den i skiver og stek når det måtte passe. Denne deigen er holdbar i flere uke.
Lag kuler, eller skjær skiver som klemmes flate på en bakeplate (ca. 45 gram). Stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Disse ble såå gode!
5 based on 1 reviews
16 Comments
  • Ann Kristin
    Svar
    Posted at 13:13, 31. mars 2020

    Disse skal lages med det samme! Men jeg kan ikke se i oppskriften at det står hvor mye sjokolade du bruker?

      • Jane
        Svar
        Posted at 13:39, 5. juli 2020

        Hei! Hva kan erstatte brunt sukker? Eller må man bruke det? Har ikke, men tenkte å lage disse allikevel hvis det går? 🤔

  • Thea
    Svar
    Posted at 14:19, 31. mars 2020

    Hvordan er det best å oppbevare cookiene for at de skal holde seg lengst mulig?

  • Rita
    Svar
    Posted at 12:30, 1. april 2020

    For oss som ikke kan spise sjokolade pga allergi mot kakao, funker det å lage med nøtter og karamell f.eks?

  • Marie Taranger Gilje
    Svar
    Posted at 15:06, 3. april 2020

    Hei!
    Disse skal vi lage!
    Kan vi bruke melkesjokolade ?
    Eller må det være kokesjokolade?

  • Synne
    Svar
    Posted at 15:58, 3. april 2020

    Disse var helt fantastiske! Eller, jeg vet ikke om cookiene er fantastiske, for deigen var så god at vi aldri kom så langt som til steking…

  • Ellen
    Svar
    Posted at 09:10, 4. april 2020

    Hei,
    Er det noen måte man kan redde en cookiedeig som ble tørr (altså tilsatt for mye mel)?

  • Lisa
    Svar
    Posted at 11:09, 7. april 2020

    Jeg har en venninne som ikke kan lage mat (hennes ord, ikke mine). Liker ikke stemmer nok bedre..

    Uansett, når vi er på besøk til henne, har jeg og datteren min fått en tradisjon på å bake kjeks til henne,
    enten tar vi med, eller, om vi er der flere dager, bakes det på hennes kjøkken.
    Dine oppskrifter har da blitt en slager, mest fordi du har oppskrifter som skriker suksess uansett hva vi prøver på,
    men også fordi det er så enkelt forklart med bilder av prosessen.
    Da kan jeg drikke kaffe og slarve sammen med venninnen min mens datteren styrer på kjøkkenet alene:)

    Nå har vi nettopp prøvd denne for første gang, og det lover bra. Smaksprøven på deigen besto med glans!
    Skal steike cookiesen i kveld og smake på ferdig produkt, og jeg regner med det fort blir en runde til.
    Så må vi bare finne en måte å få levert både cookies og deig på, slik at hun har litt kaffekos utover våren.

    Og blir det dårlig… jaja, da bare driter vi i det og prøver på nytt:)

  • Åse Ingeborg
    Svar
    Posted at 18:22, 21. juli 2023

    Mine blei harde etter steiking 🫣

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...