Vaniljesnurrer i form

Vaniljesnurrer i form

Picture

Søt gjærbakst med vaniljekrem i svingene

Etter noen late uker er jeg bake-sulten igjen. Kjøpte meg noen søte små former på ferie som måtte testes. Det ble til disse mini hvetebrødene med vaniljekrem, strødd med mandelflak og perlesukker på toppen. Smaken av sommer spør du meg.
Enten kan du bruke min mest brukte oppskrift på gjærdeig eller velge å lage denne med litt mindre gjær: 

Søt gjærdeig

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1egg

Vaniljekrem – kjøp eller lag selv
Perlesukker og mandelflak

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Stryk på vaniljekrem og rull sammen. 
6. Kutt store biter som legges i form. Om du ikke har så små former som meg – bruk en vanlig brødform.
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg  og steker av på ca. 200 grader i 15 minutter (ca.)

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

4 Comments
  • Solveig
    Reply
    Posted at 10:44, 31. July 2014

    Disse formene var supre. Hvor har du kjøpt dem og hvilket merke er.det.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:14, 31. July 2014

      Hei Solveig! Formene er kjempesøte – jeg har lenge ønsket meg sånne og kjøpte dem da jeg snublet over noen i Danmark i sommer. De er ikke så vanskelig å få tak i i Norge (tror jeg). Selges på utstyrsforretninger som selger kjøkkenartikler (eller på ebay).

  • Rigmor Larsen
    Reply
    Posted at 08:44, 2. August 2014

    Hei 🙂 og tusen millioner takk for dine flotte sider, som gir både inspirasjon bakelyst. I dag har jeg hatt gjerdeigbakedag med dine oppskrifter, deriblant Gifflar og søt gjerbakst i form med vaniljekrem. Alt ble superperfekt og deilig og jeg har kost meg masse i hele dag. Takk til deg 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:01, 2. August 2014

      Åh, så hyggelig kommentar Rigmor! U made my day 😉

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits