Din handlekurv er nå tom!
Verdens enkleste Key lime pie
Bare å røre sammen, er laget på tre ingredienser, smaker supergodt!
Men over til kake-herligheten. Som de fleste kanskje har lagt merke til har jeg droppet laget med pisket krem på toppen. Mange bruker også marengs. Det er rett og slett fordi jeg syntes denne varianten smaker helt utmerket uten. Den søte melkekremen med lime behøver ikke nødvendigvis noe mer til. Men det er smak og behag. Kjør gjerne på med krem eller marengs om du vil.
Du får kjøpt søtet kondensert melk fra Tørsleffs på ICA Supermarked og i store Coop Megabutikker.
Les mer om Tørsleffs produkter her
Tørsleffs Key lime pai
300 g havrekjeks (eks. digestive eller Bixit)
100 g smør
valgfritt:
1 ts Tørsleffs vaniljesukker
1 ts kanel
1 boks Tørsleffs kondenserte melk, søt
4 eggeplommer
1 dl ferskpresset limesaft (Du trenger 2-3 stk)
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en mikser. Tilsett smak og smelt smør. Bland godt sammen til du har en kornete masse og klem den ut i en form (22-24 cm).
2. Sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter.
3. Rør sammen kondensert melk, eggeplommer og limejuice (ikke pisk, barer rør).
4. Hell blandingen i den helt avkjølte formen.
5. Sett i kjøleskap et par-tre timer før den skal spises. Dekoreres med limeskiver og eventuelt pisket krem.
Hva du skal bruke eggehvitene til? Kanskje til disse glutenfrie sjokoladecookisene?
|
|
Charlotte
Nam! Jeg elsker kaker/paier basert på søt kondensert melk. Gleder meg allerede til å lage gresskarpai og søtpotetpai senere i høst. Men: Kan man bruke hele egg? Det gjør jeg i gresskarpaien.
Konditor-Elin
Hei Charlotte, du kan gjerne bruke hele egg, da trenger du bare et par. Men jeg anbefaler deg å bruke eggeplommer. Da får du en fantastisk silkemyk konsistens 🙂
Charlotte
Takk! 🙂
Margrethe
Åh, den paien så herlig god ut! Det er alltid bonus at den er enkel å lage. Nesten fristende å lage den idag 😀
Konditor-Elin
Kunne ikke vært mer enig Margrethe – lettvint kake som smaker godt – ja takk!
Christian
Bare synd man ikke får Key Limes her i norge 🙁
Konditor-Elin
Her trengs det litt folkeopplysning Christian, vennligst forklar. Hva er forskjellen?
Camilla
Hei.
Den limen vi får kjøpt her i Norge er ikke den limen de dyrker i Key West og på the Keys som brukes i Key Lime pie orginalt. Den de dyrke på the Keys here Citrus aurantiifolia den har tynnere skall, mindre frukter og er mere aromatisk og syrlig. Dn smaker ikke det samme som den vi få i Norge.
Den vi har i Norge er en annen art som heter Citrus latifolia kalt Persian lime.
Tenker det er Christian refererte til.
Hans Nilsen.
Key Limes vokser i Florida, Texas, California, Mellom- og Søramerika.
Den er mindre og har sterkere smak og aroma enn den som selges i Norge.
For mer informasjon, søk på Key Lime. (engelsk tekst)
Marit
Ja, jeg vet! Hadde vært fint om Meny kunne tatt det inn! Derfor er jeg så innmari fornøyd med at jeg har funnet Key Limes her i Florida, de blir med meg hjem i kofferten i morgen 🙂
Maritza
Dette ser veldig godt ut. Men, blir det godt med rå egg i? Blir de «kokt» i lime juicen?
Konditor-Elin
Hei Maritza.Limejuicen har en viss effekt på eggeplommene og gjør at de «stivner». Det smaker ikke rå egg. Dette blir på samme måte som å lage eggedosis eller fromasj, der man også bruker rå egg og eggeplommer.
Ann C.
Denne ser helt fantastisk ut!
Hvor lang tid i forveien kan paien lages? Dagen før? To dager før?
Hvis jeg velger å ha krem oppå. Hvor mye fløte bør jeg piske?
Og til slutt: TAKK for at du ikke skriver «saften av tre lime» men angir saften i volum! Jeg ødela en gang en kake da mine sitroner var svært saftige og kaka ble for sur.
Konditor-Elin
Denne kan godt lages en dag i forveg, gjerne to (pakk inn i plast). Krem på toppen blir smaskens, du klarer deg med 2 dl.
Ann C.
Perfekt!
Da blir denne «voksenkake» i lillegutts toårsfest neste uke.
God helg!
lisa veronica meneses
Hei! Går det ann å bruke vikingmelk? Det er tydeligvis det eneste man får tak i her i Tromsø…
Konditor-Elin
Hei Lisa, nei, den kondenserte melken må være søtet. Har du prøvd på Ica eller Mega-butikk?
Liv
Å neida. Vi bruker Tørsleffs c søtet kondensert melk og har kjøpt den på ob’s, Spar og EideHandel
Lisa Veronica Meneses
ok, takk. Vi har ikke coop mega i Tromsø men skal prøve meg på ica =)
Ann C.
Paien ble en stor suksess! Jeg laget den to dager i forveien og oppbevarte den i kjøleskapet. Pyntet med pisket krem samme dag som den skulle serveres. 2 dl ble akkurat passe.
Mine limer var usedvanlig tørre, så det var bra at jeg hadde kjøpt 4 stk. Jeg fikk skviset ut akkurat 1 dl juice fra fire lime. Neste gang tilsetter jeg kanskje litt revet limeskall for å få mer limesmak. Revet limeskall er sikkert også fint som pynt på toppen.
Jeg skal garantert lage denne paien flere ganger. Den er veldig lett å lage, og smaker veldig godt. Det er lett å imponere gjestene med denne! 🙂
Konditor-Elin
Takk for utførlig og flott kommentar Ann C – glad den falt i smak 🙂
Nina
Hei! Så fott blogg, du har. Tenkte jeg skulle lage denne paien på mandag. Hvor mye er 1. boks kondensert melk (hvor mange ml., dl. el. g.)?
Konditor-Elin
Hei Nina – tusen takk 🙂 den inneholder ca. 400g
Marit
Hei. Tror du det er godt med en slags sjokoladebunn her? For eksempel bruke safarikjeks eller liknende?
Konditor-Elin
Ja, kjempegodt. Eller oreo….
Roberta
Hi, I’m sorry for writing in English, but I don’t feel comforble writing in Norwegian, even though I understand it.
In Brazil we also make this pie and we usually use only condensed milk and lime juice, no egg yolks in the cream and it tastes good too. If someone is afraid of using raw eggs, it will work fine. Another nice tip is mixing the condensed milk, lime juice and egg yolks in the mixer, so the cream will become fluffy!
Roberta
I said to put the ingredients in the mixer but it’s actually in the blender, sorry! 🙂
Pastry chef Elin
Thanks Roberta, so nice of you to share!
Siri Karine Skjæveland
Kan man lage en erstatning for kondensert melk? Her i Lyngen får man ikke tak i søtet og tykk, bare nestle sin uten sukker… ser det er 42,6% sukker i Tørsleffs sin, hm… Noen ideer?
Konditor-Elin
Hei Siri. Her er en lenke til hvordan lage dette selv. Den blir tynn og kan kanskje ikke brukes uten å tilsette stivelse (gelatin) men er verd et forsøk.
http://food52.com/blog/10266-how-to-make-sweetened-condensed-milk-at-home
Hans Nilsen.
En kan piske marengs av eggehvitene, (50 g. sukker pr hvite) og smøre over kaka, og steke den 30 min. på 180 g.
Eller sette den under grillen noen minutter til marengsen blir lysebrun.
Wenche Forgaard
Har du noen oppskrifter med Tørsleffs chocolate condensed milk?
Tarzan
Kondensert søtmelk får man på alle innvandrerbutikker » (og den koster 1/3 av alle andre steder) glem coop og mega.
Bente
Key lime pie skal faktisk stekes. Først bunnen alene og så med fyllet i.
Marit
Og hvor lenge skal den steke med fyllet i da ?
Elin Krem.no
Kaken skal ikke steke. Fyllet helles bare på bunnen.
Trine Levin
Den delen med at den kondenserte melken skulle blir karamellisert, var det en del av oppskriften eller skal melken brukes som man kjøper den?
Elin Krem.no
I denne oppskriften skal den brukes som den er – rett fra boksen. Siden jeg lagde dette innlegget har det imidlertid kommet en ferdig karamellisert variant på markedet. Det er ikke den du skal bruke her.