100% grove og GODE eplemuffins

100% grove og GODE eplemuffins

Eplemuffins som du kan putte i matpakka!

Da jeg spurte dere hva jeg skulle lage med epler i går fikk jeg et tips om å lage noe godt med eple man kunne putte i matboksen. Jeg bestemte meg derfor for å lage noe grovt, mettende og godt. Ikke alltid like enkelt, for 100% grovt betyr ofte tungt, kompakt og smakløst.

Jeg må være på en god bølge om dagen, for jeg har faktisk lykkes med det meste av grovt jeg har bakt i det siste. La meg nevne: Mjuke matpakkeruter (suksess!), Fiberrundstykker ala Funkygine (ENDA bedre!)

Det du godt kan endre på i disse muffinsene (om du ønsker) er:
Søthet. Det er bare 50 gram sukker i, men jeg syntes nesten det ble litt for søtt. Helt sant, haha.
Kanelmengde. Hvis du syntes det smaker for mye kan du ta mindre. Eller mer. Eller droppe det.

Du kan godt hakke litt nøtter eller mandler og putte i.
Ikke ha FOR mye eple, da blir det vanskelig å gjennomsteke.

Hvis det er EN eneste ting du skal huske når du baker disse: IKKE RØR FOR MYE. Jo mer du rører, jo mer sprettball blir resultatet. Dette skal smake kake. Ikke seigt brød.

Ingen tvil om at disse muffinsene er best ferske. Derfor er det smart å fryse dem så snart de er avkjølt. Putt i matboksen på morgenen, så tipper jeg de er tint til poden skal spise lunsj.

100% grove eplemuffins (12 stk)
2 egg
50 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
1/2 dl olje eller smeltet smør/margarin (nøytral olje som raps, soya eller solsikke)
90 g revet eple (ca. ett eple)
100 g fullkornmel eller sammalt hvete fint
90 gram lettkokte havregryn
1.5 ts bakepulver
1.5 ts kanel
1.5 ts vaniljesukker
en klype salt
100 g eple i små biter (ett og et halvt lite eller ett stort)

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (bruk romtempererte egg).
2. Ha i olje og revet eple. Ikke rør for mye.
2. Sikt inn det tørre og rør det såvidt sammen. 
3. Vend inn eple i biter.
4. Ha i 12 muffinsformer i et muffinsbrett og stek midt i ovnen på 180 grader eller 190 grader på over /undervarme 10-15 minutter. Bruk en bakepinne for å finne ut om muffisnen er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger. 
5. Ta raskt ut av formene og avkjøl på rist. Kan fryses.

Vei opp alle ingrediensene før du starter.
Fordel i 12 muffinsformer
Stekes ferdig på 10-15 minutter. Kan gjerne fryses.
4 based on 2 reviews
3 Kommentarer
  • Alice Dyb
    Svar
    Skrevet på22:32, 30. august 2023

    Disse var nyydelig 😃 enkelt, raskt og virkelig godt. Går vel ann å slå sammen dette en time før man får besøk også, for et sunnere alternativ til kaffen.

  • Jt
    Svar
    Skrevet på13:59, 31. august 2023

    Kan jeg bruke samme oppskrift, men ha i brødform?🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...