Din handlekurv er tom.

Brownie med påskesjokolade

Det nærmer seg påske og jeg har bakt en nyyyydelig god brownie.
Brownie
185 g smør
130 g mørk sjokolade, grovhakket
5 ss kakao
1,5 ss espresso pulverkaffe (valgfritt)
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 pose sjokoladeegg (80g)
SJOKOLADEKREM
100 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss honning
10 g romtemperert smør
1 pose sjokoladeegg (80g)
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen smelter. Avkjøl litt. Kle en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Rør sammen egg, sukker og salt. Vend inn sjokoladerøren. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker og rør så du har en jevn, glatt røre. Avslutt med å knuse sjokoladeeggene og tilsett i røren / spar evt noen til toppen.
Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter. Den skal være litt klissete i midten når den er ferdig stekt. La kaken avkjøle.
SJOKOLADEKREM
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og honning og hell den varme blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett smøret i små biter. Fordel sjokoladekremen over brownien og topp med knuste sjokoladeegg.







Thea
Oi, dette så farlig godt ut!😍😍 Er det mulig å gjøre den glutenfri?
Elin Krem.no
Bruk glutenfritt mel, så går det fint.
Ann-Kristin
Egner denne kaken seg til frysing?
Elin Krem.no
ja