Din handlekurv er nå tom!
Appelsinfromasj
Lettvint appelsindessert
Da jeg lagde denne fromasjen i dag hadde jeg ikke nubbsjans til å smake den til som jeg ville. Sukk altså. Er så lei!
Oppskriften du får under her lover jeg at smaker av appelsin (jeg har oppjustert enkelte elementer etter pålegg fra smakerne i huset). En akkurat passe mektig dessert etter en god middag. Du kan godt lage den dagen før den skal spises.
Appelsinfromasj ca. 8 -10 porsjoner Serveres med en appelsinsalat laget av appelsinfileter Har du sitroner kan du lage sitronfromasj |
1. Legg gelatin i kaldt vann. Har du gelatinpulver – bland pulveret med appelsin/sitronsaften.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Vask appelsin og sitronskall og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern) på hver sin halve appelsin og sitron.
6. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke).
7. Rør sitrussaften med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
8. Hell i en bolle, brødform (som kles med plast dersom du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
(Eller sett i fryseren – hvelv ut på fat og la tine i kjøleskap)
|
|
|
|
Unni Eide
Kan appelsinfromasjen ligge noen dager i fryseren?
Konditor-Elin
Ja, det kan den. Pakker du den godt inn etter at den er innfryst kan den ligge der en måned eller to.