Din handlekurv er nå tom!
Bananmuffins med sjokolade
Vinterferiekos som de minste kan lage selv
Siden det er vinterferie har jeg laget noe veldig godt som barna godt kan røre sammen selv. (Jeg har for de enda litt yngre i heimen laget en visuell oppskrift på muffins du kan laste ned her.)
Til å lage disse bananmuffinsene trenger du ikke annet redskap enn en bakebolle og noe og røre med. Ja, også muffinsformer, da. Min datter på åtte brukte en ballongvisp, men en sleiv går like fint. Det er ikke mye som kan gå galt her, bare pass på at de ikke rører for mye. Da blir det fort sprettballer.
Muffinsene tar ikke mye farge i ovnen, men trust me – de er ferdige etter 15-20 minutter.
60 gram mykt smør
75 gram sukker
1 egg
1 godt moden banan
125 gram hvetemel
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
1/2 desiliter melk
Ca. 50 g hakket sjokolade
Slik gjør du:
1. Start med å veie opp alle ingrediensene. Hvis du tar smøret rett fra kjøleskapet, smelt det litt i en mikroovn, eller skjær smøret i små biter og la stå på benken til det er blitt mykt.
2. Rør sammen sukker og smør. Tilsett egget og en banan som du har knust godt med en gaffel.
3. Ha mel, bakepulver og vaniljesukker i en sikt og ha i blandingen. Rør det inn, hell i melken, men pass på så du ikke rører for mye.
4. Til slutt blander du inn den hakkede sjokoladen.
5. Fordeles i former (bruk silikonformer eller plasser papirformer i en metall muffins-form.
6. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.
|
|
|
|
Katrine
Disse var skikkelig gode. Og veldig kjekke å lage sammen med 2åringen 😄