Din handlekurv er nå tom!
Biscotti med nøtter, hvit sjokolade og sitron
I dag er det supergrått vær, skikkelig november, og hva får man lyst på da? Jo, man får lyst til å tenne lys, fyre på peisen og fortape seg i flammene, samtidig som man dypper en biscotti i en kopp med noe varmt.
Jeg har jo laget biscotti før. Da lagde jeg med appelsin og sjokolade. En annen gang lagde jeg det med anis og mandler, tørka tranebær og pistasjnøtter. Og jammen har jeg sjokoladebiscotti også.
I dag tok jeg det jeg fant i skuffen, og joda det ble godt det, altså, men poenget er at du kan bruke så mye til å smaksette denne harde, italienske småkaka. Har du ikke hasselnøtter, bruk mandler. Eller valnøtter. Eller pistasjnøtter. Eller pekannøtter…osv. Jeg fikk en hel haug av forslag i dag, her er noen – kan gjerne kombineres:
Appelsinskall og mørk sjokolade
Safran
Sitron
Valnøtter
Mandler
Kardemomme
Marsipan
Aprikos
Pekan og karamell
Kandiserte ingefær
Fennikkelfrø
Anis
Dette er oppskriften jeg har brukt tidligere, men jeg har redusert sukkermengden litt, ettersom hvit sjokolade er veldig søtt i seg selv. Har du ikke sitron? Bruk klementin, eller appelsin. Eller bare drit i det.
Biscotti med nøtter, hvit sjokolade og sitron
150 g sukker
2 egg
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
80-100 g hasselnøtter
100 g hvit sjokolade, grovhakket (har du ikke hvit, ta den sjokoladen du har)
revet skall av en sitron
Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt inn det tørre og rør forsiktig.
3. Vend inn sitron/ sjokolade /nøtter. Prøv ikke å røre for mye.
4. Fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene.
5. Stek på 180 grader i ca. 25-30 minutter.
6. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på plate. Bruk en god sagekniv og skjær, ikke press.
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra 35-50 minutter.
Inger Johanne Sundby
Har du prøvd med brunt sukker?.
Elin Krem.no
Nei, men det blir sikkert godt..