Bløtkakestang med marsipan og vaniljekrem

Bløtkakestang med marsipan og vaniljekrem

Bilde

Dansk bløtkake til farsdagen

Til helgen varter vi opp far med kake og kaffe på senga. Jeg har laget en dansk klassiker jeg vet han kan like. Gåsebryst er en bløtkakestang med både vaniljekrem og marsipan.  
Gåsebryst er en velkjent flødekage i Danmark, der man ofte lager den med butterdeigbunn og sviskemarmelade i midten. Jeg har laget en enkel versjon, av rullekakebunn som deles i fire. Legg på syltetøy på to av bunnene og legg sammen. Kaken blir lang, jeg var litt dum som ikke delte den opp i mindre deler – fikk litt problemer med å flytte på dem (fordi syltetøyet mitt er så rennende og gjorde bunnene bløte). Derfor vil jeg anbefale å måle til fatet kaken skal ligge på, skjære til bunnene og sette den sammen på det fatet den skal serveres på. Så slipper du problemet med å flytte kaken dersom bunnen bli for bløt. 

Tre desiliter kremfløte holdt akkurat, men vil du ha rikelig med krem, pluss på et par desiliter. Pynten er laget ved å smelte 2-4 ruter med mørk sjokolade. Jeg smelter den i mikrobølgeovn sekunder på maks styrke et par ganger og rører til sjokoladen er smeltet. Eventuelt kan du smelte sjokoladen over en bolle med varmt vann. Lag et kremmerhus av papir eller bruk en skje og lag mønster. 

Gåsebryst
3 egg 
75 g sukker
75 g mel
3/4 ts bakepulver

3 dl kremfløte
2 ss sukker

bringebærsyltetøy

vaniljekrem 
​400 g marsipan
20 g smeltet sjokolade
kandiserte fioler eller bær til pynt

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 
4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter.
5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Del bunnen i 4 like store deler.
6. Stryk på syltetøyet på to av delene. Legg på de siste bunnene. 
7. Bruk en sprøytepose og ha på vaniljekrem. 
8. Pisk kremfløte med sukker og fordel på de to kakene. 
9. Legg kakene på fatet du skal servere på før du kjevler marsipan. 
10. Legg på marsipan og skjær bort det overflødig og pynt evt. med smeltet sjokolade.
Vaniljekrem
2.5 dl melk
2.5 dl fløte
100 g sukker
40 g Maisenna (jeg har økt mengde med 5 gram i forhold til vanlig oppskrift) 
En halv vaniljestang
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

Bilde

Bilde

Del kakebunnen i fire og legg på syltetøy på to av bunnene. Legg den andre oppå. 
Bilde

Fyll vaniljekremen i en sprøytepose og legg på bunnene.
Bilde

Pisk kremfløte og stryk på kremen rundt vaniljekremen. 
Bilde

Bilde

Kna marsipanen sammen og kjevle i et rektangel. Legg på marsipanen og skjær til langs kantene. 
Bilde

NYDELIG bløtkake med vaniljekrem – i akkurat passe stort stykke. 
Bilde

Ta frem det fine serviset, for det er litt klasse over denne kakebiten her, altså ;) 
2 Comments
  • Christine
    Reply
    Posted at 14:13, 10. November 2016

    Denne må jeg nok prøve!

  • Anne-Lise Pedersen
    Reply
    Posted at 12:29, 11. November 2016

    Denne skal jeg lage
    Den ser veldig god ut 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits