Din handlekurv er nå tom!
Bringebær curd
Jeg har i mange år laget bringebærcurd som fyll i makroner. Da putter jeg en plate gelatin i fyllet. Fordi jeg har så mye bringebær i fryseren fra i sommer har jeg her laget en dobbel porsjon, for dette kan jo brukes til mye mer enn makronfyll.
Oppskriften er laget over samme lest som min sitron curd, kun med litt redusert mengde sukker.
Bringebær curd
1 dl saft av bringebær (150 g bær – friske eller frosne)
1 – 2 ss sitronsaft
1 egg
1 eggeplomme
80 g sukker
50 g smør
Slik gjør du:
1. Rør sammen tinte / friske bær i en sikt slik at du sitter igjen med 1 dl saft.
2. Visp sammen bringebærsaft egg + eggeplomme, tilsett sukker og sitronsaft i en kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt. (Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Hell på et rent glass og sett i kjøleskap etter avkjøling.
Oppbevares kjølig. Holdbarhet: 1-2 uker.
Tove lill stendal
Dette skal definitivt prøves!
Erna Bodil Andersen
Lagde denne i dag. Aldeles nyyydelig! ❤️
Karin Wold
Hei.
Denne var magisk god. Takk for masse flotte tips..
Mona Wahlstrøm
Denne er den beste jeg har laget. Jeg lurer på om den kan fryses?
Elin Krem.no
Har ikke prøvd selv, men tror det vil gå bra.
Kaja Emilie Johansen
Hei. Ser nydelig ut. Tenkte å teste til makroner.. når i prosessen har du i gelatin?
Elin Krem.no
Jeg har gelatin når curden er ferdig tyknet, gjerne før den siles. Bruker ca. 1.5 plate som legges i vann minst 10 minutter før du klemmer ut vannet og rører den ut i den varme curden.