Din handlekurv er nå tom!
Brownies på amerikansk vis
Janes Brownies
Disse slår pose-brownies ned i støvlene! 1 cup= 2 1/3dl 2 cups sukker (4.7 dl) 1. Smelt smør/ margarin i en kjele 2. Bland inn sukker og kakao og rør glatt 3. Ha i ett og ett egg i den varme massen 4. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker (evt sjokoladedråper og hakkede nøtter) 5. Stekes i langpanne (42×29 cm) på 200 grader i ca. 15 minutter.
|
|
|
Leena
Heisann…
Lurer på hva slags kakao du anbefaler? Bruker til vanlig freia bakekakao, men blir kanskje 1 cup av den i det sterkeste laget?
Konditor-Elin
Jeg har brukt vanlig Freia bakakakao, og ja – den er litt sterk på smak. Dette blir en smaksak – vil du ha en litt mildere smak kan du redusere kakaomengden noe. Tilsett da tilsvarende mer hvetemel.
Kristine
hei hei! Freia drikkekakao (lys brun boks), er en mildere kakao, enn bakekakaoen. 🙂
Konditor-Elin
Du har helt rett Kristine – takk for tips!
Barbro
Jeg har lyst å bake kaka i rund form, hvilken dm passer best?
Konditor-Elin
Hei Barbro. Jeg vil anbefale en litt stor form – 26 eller 28 cm.
Lisa Lund Nielsen
Hei hei 🙂 Lurte bare på om denne skal steke midt i ovnen?
Ha en flott dag 🙂
Konditor-Elin
Ja, det skal den Lisa 🙂
Elin
Hei 🙂 Jeg har laget kaka mange ganger, den er supergod! Bare lurer på en ting:
Når du tilsetter sukker og kakao, skal du røre til sukkeret smelter, eller bare røre det inn i smøret?
Konditor-Elin
Hei Elin! Du behøver ikke røre til sukkeret smelter. Bare rør sammen 🙂
Tove
Hei! Hvor mange gram er det i en pose sjokoladedråper?
Konditor-Elin
Bruk så mye sjokolade du vil selv, Tove. Jeg vil anslå mellom 50 – 100 gram som en god pekepinn.
Anne-Lise
Hei
Jeg smelter ofte ei plate eller to med kokesjokolade i stedet for å bruke pulverkakao i andre sjokoladekaker, tror du det kan være en god variant på denne? 😊
Konditor-Elin
Tror jeg absolutt. Blir helt prima! Men ha i litt kakao, for fargens skyld.
Torunn Aarebrot
Hei. Takk for mange gode oppskrifter! Lurer på om du bruker kun over og undervarme eller vifte når du skriver 200 c. Føler ting blir jevnere stekt med vifte, men vil gjerne ha råd på hva du mener fungerer best. Har ganske ny ovn.
Mvh Torunn
Elin Krem.no
Vanskelig å gi råd, ettersom ovner er forskjellige. I min ovn blir varmluft ofte ujevnt. Bruk det du mener er best og husk at med varmluft stekes ting litt raskere.