Brownies på amerikansk vis

Brownies på amerikansk vis

Picture

Denne kaka rører du sammen i en kjele på få minutter. Resultatet har du etter et knapt kvarter i ovnen. Seige, saftige og saliggjørende. På ekte amerikansk vis!
Janes Brownies

Disse slår pose-brownies ned i støvlene!

1 cup= 2 1/3dl

2 cups sukker (4.7 dl)
1 cup kakao (2 1/3 dl)
1 cup smør/margarin (ca.220g)
4 egg
1 1/2 cup mel (ca. 3 1/2dl)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pose sjokoladedråper/ nøtter om ønskelig

1. Smelt smør/ margarin i en kjele

2. Bland inn sukker og kakao og rør glatt

3. Ha i ett og ett egg i den varme massen

4. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker (evt sjokoladedråper og hakkede nøtter)

5. Stekes i langpanne (42×29 cm) på 200 grader i ca. 15 minutter.

Picture

Smelt smøret i kjelen, rør inn kakao og sukker. Rør så inn ett og ett egg.
Picture

Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en sterk visp eller sleiv.
Picture

Hell ut i en langpanne. Dette er en langpanne på 42 x 29 cm. Trenger kun 10-15 minutter i ovnen.
Picture

Jeg oppdaget plutselig at desilitermålet mitt hadde dl på den ene siden og cups på den andre. Praktisk i denne oppskriften 🙂
Picture

Venninne Astrid bodde en stund i Costa Rica. Der møtte hun Jane fra USA. Jane lagde VERDENS BESTE Brownies. Oppskriften ble med hjem til Norge og har vært på krem.no i 14 år (..og lappen på reseptboka mi har sittet på permen nesten like lenge)
14 Comments
  • Leena
    Reply
    Posted at 15:03, 24. January 2013

    Heisann…
    Lurer på hva slags kakao du anbefaler? Bruker til vanlig freia bakekakao, men blir kanskje 1 cup av den i det sterkeste laget?

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 01:30, 25. January 2013

    Jeg har brukt vanlig Freia bakakakao, og ja – den er litt sterk på smak. Dette blir en smaksak – vil du ha en litt mildere smak kan du redusere kakaomengden noe. Tilsett da tilsvarende mer hvetemel.

  • Kristine
    Reply
    Posted at 10:14, 9. October 2013

    hei hei! Freia drikkekakao (lys brun boks), er en mildere kakao, enn bakekakaoen. 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:31, 9. October 2013

      Du har helt rett Kristine – takk for tips!

  • Barbro
    Reply
    Posted at 07:50, 15. May 2014

    Jeg har lyst å bake kaka i rund form, hvilken dm passer best?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:36, 15. May 2014

      Hei Barbro. Jeg vil anbefale en litt stor form – 26 eller 28 cm.

  • Lisa Lund Nielsen
    Reply
    Posted at 07:23, 6. May 2015

    Hei hei 🙂 Lurte bare på om denne skal steke midt i ovnen?
    Ha en flott dag 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:37, 6. May 2015

      Ja, det skal den Lisa 🙂

  • Elin
    Reply
    Posted at 12:21, 28. May 2015

    Hei 🙂 Jeg har laget kaka mange ganger, den er supergod! Bare lurer på en ting:
    Når du tilsetter sukker og kakao, skal du røre til sukkeret smelter, eller bare røre det inn i smøret?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:33, 28. May 2015

      Hei Elin! Du behøver ikke røre til sukkeret smelter. Bare rør sammen 🙂

  • Tove
    Reply
    Posted at 21:43, 29. September 2015

    Hei! Hvor mange gram er det i en pose sjokoladedråper?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:51, 29. September 2015

      Bruk så mye sjokolade du vil selv, Tove. Jeg vil anslå mellom 50 – 100 gram som en god pekepinn.

  • Anne-Lise
    Reply
    Posted at 16:44, 27. October 2017

    Hei
    Jeg smelter ofte ei plate eller to med kokesjokolade i stedet for å bruke pulverkakao i andre sjokoladekaker, tror du det kan være en god variant på denne? 😊

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:08, 28. October 2017

      Tror jeg absolutt. Blir helt prima! Men ha i litt kakao, for fargens skyld.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits