Din handlekurv er nå tom!
Brownievaffel
Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i morgen 25.3) og derfor her jeg dratt til med en skikkelig lørdags-vaffel, som egentlig er en brownie. HURJEDAMEJ så godt! Ikke var det vanskelig å steke heller.
Jeg tok min beste brownie-oppskrift laget på kakao, justerte litt og rørte alt sammen. Stekte røra i jernet. Ferdiii!
Enkle greier, altså. For at du lett skal røre sammen denne goe greia på hytta eller på et magert utstyrt studentkjøkken har jeg laget oppskriften i desiliter. Fikk ca. 4 plater i mitt store jern, og det som er litt annerledes er at du må ta ut ett og ett hjerte fra jernet. Platene henger ikke sammen.
Serveres gjerne med is, eller som en vanlig vaffel med rømme og syltetøy. Det er også lov å knaske i seg hjertene som en annen kakebit. Det ble knasende sprøtt og godt. Disse holder i en liten evighet.
Brownievafler
2 dl sukker (ca. 180 g)
litt under 1 dl kakao (rundt 35- 40 g, avhenger av hvor sterk kakaosmak du liker)
100 g flytene eller smeltet smør/margarin
2 egg
1.5 dl hvetemel (ca. 90 g)
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl vann
Slik gjør du:
1. Smelt smøret/ bruk flytende smør og rør sammen med sukker i en bolle. Bruk en visp.
2. Rør inn egg.
3. Ha i det tørre vekselsvis med væske. Rør til du ikke har klumper.
4. La «røra» stå i ca. 10 minutter før du steker.
5. Ta ut ett og ett hjerte, avkjøl på rist.
6. Serveres med is og bær eller syltetøy og rømme.
Belinda
Veldig gode asså!!⭐️ Ekstremt godt med vaniljeis vedsiden av! Vaffeldagen ble løfta et hakk med de her!⭐️