Din handlekurv er nå tom!
Chocolate chip cookies
Sprø cookies med masse sjokoladebiter
Det brune sukkeret var hardt som stein, men jeg helte på en spiseskje med rom og lot det stå i rundt fem minutter. Så brukte jeg litt kraft for å få det klumpfritt. Du kan bruke en skje kokt vann også, men ikke bruk for mye væske. Har du litt bedre tid har jeg lest et triks – at du kan legge en våt klut sammen med det harde sukkeret og la det stå over natten (pakk inn i en plastpose).
Har du lyst til å prøve noen skikkelige amerikanske cookies?
Dette skal bare røres sammen. Så fordelte jeg massen på ark med plast (gladpack) og rullet sammen, slik at det ble pølser. Deretter må pølsene hvile i kjøleskap en times tid. Veldig lett å bare skjære av noen skiver sånn når du får lyst på. De holder seg i en måned eller to, minst – så lenge de oppbevares kjølig.
Brukte varmluft og stekte i midterste rille i 200 grader i litt under 10 minutter. Da ble de sprø. Det kommer selvfølgelig an på hvor store biter du skjærer, men oppdager du at de ikke er blitt sprø etter at du har tatt plata ut av ovnen, bare sett dem inn i ovnen igjen og stek i 5 minutter til.
Har du sett så mange forskjellige cookies jeg har samlet her?
Chocolate chip cookies
150 g smør
90 g sukker
90 g brunt sukker (om du har)
2 egg
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
200 g hakket sjokolade
Slik gjør du:
1. Rør sammen brunt og hvitt sukker med mykt smør.
2. Tilsett et og et egg.
3. Rør inn det tørre og vend til slutt inn hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap en time.
5. Plasser biter på en plate og stek på 200 grader i ca. 10 minutter.
6. Avkjøl og spiiiiis!
|
|
|
|
messing kjøkkenbatteri
Good !!!
randi førsund
hei konditor-elin! desse ser supergode ut. eg baka noko liknande til jul i fjor, serinakaker som eg rocka opp med hakka sjokolade – blir dette nett det same, konsistens og smak? elles tusen takk for at du informerer om at deigen held så lenge i kjøleskap, då kan ein trylle litt når det trengs på no time;-) gler meg alt til juleoppsriftene dine….hausthelsing frå randi
Konditor-Elin
Hei Randi – ja, dette likner veldig. Andelen brunt sukker gir en litt annen smak, dessuten er de ikke like sprø som serina, men det kan godt være fordi jeg ikke pakket dem inn i en tett boks med det samme de var avkjølt (tar opp fuktighet fra luften og blir myke). Takk for hyggelig kommentar!