Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Bilde

Sprø cookies med masse sjokoladebiter

Små cookies du bare rører sammen med en sleiv, laget med kun 2 egg. Pluss masse, masse biter av sjokolade. Akkurat sånn chocolate chip cookies skal være.
I går satt jeg og bladde i gamle oppskrifter, og opp av kurven dukket denne lille rakkeren opp. Jeg hadde ikke bakt noe til bloggen på år og dag og hadde to egg i kjøleskapet. Kun to! Flaks at denne oppskriften bare trengte to egg da, så slapp jeg å stikke på butikken. Haha! Lat. Har. Jeg. Alltid. Vært. (Resten av ingrediensene hadde jeg nemlig i skuffen). 

Det brune sukkeret var hardt som stein, men jeg helte på en spiseskje med rom og lot det stå i rundt fem minutter. Så brukte jeg litt kraft for å få det klumpfritt. Du kan bruke en skje kokt vann også, men ikke bruk for mye væske. Har du litt bedre tid har jeg lest et triks – at du kan legge en våt klut sammen med det harde sukkeret og la det stå over natten (pakk inn i en plastpose). 

Har du lyst til å prøve noen skikkelige amerikanske cookies?

Dette skal bare røres sammen. Så fordelte jeg massen på ark med plast (gladpack) og rullet sammen, slik at det ble pølser. Deretter må pølsene hvile i kjøleskap en times tid. Veldig lett å bare skjære av noen skiver sånn når du får lyst på. De holder seg i en måned eller to, minst – så lenge de oppbevares kjølig. 

Brukte varmluft og stekte i midterste rille i 200 grader i litt under 10 minutter. Da ble de sprø. Det kommer selvfølgelig an på hvor store biter du skjærer, men oppdager du at de ikke er blitt sprø etter at du har tatt plata ut av ovnen, bare sett dem inn i ovnen igjen og stek i 5 minutter til.

​Har du sett så mange forskjellige cookies jeg har samlet her? 

Chocolate chip cookies
150 g smør
90 g sukker
90 g brunt sukker (om du har)
2 egg
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
200 g hakket sjokolade

Slik gjør du:
1. Rør sammen brunt og hvitt sukker med mykt smør. 
2. Tilsett et og et egg.
3. Rør inn det tørre og vend til slutt inn hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap en time.
5. Plasser biter på en plate og stek på 200 grader i ca. 10 minutter.
​6. Avkjøl og spiiiiis!

Bilde

Bruk romtemperert smør og rør sammen med sukker, før du rører inn et og et egg. Så has det tørre i (ikke rør for mye) før du heller bitene med sjokolade i massen.
Bilde

Fordel massen i plast og lag pølser. Jeg fikk to. Legg i kjøleskap en time før du skjærer av biter og steker. 
Bilde

Forsøk å få så jevn størrelse som mulig. Da blir de ferdig stekt på likt. 
Bilde

Holy cow! så gode disse ble. Godt jeg har en hel pølse til i kjøleskapet jeg kan steke av i mot helgen. 
3 Comments
  • Posted at 12:04, 5. August 2016

    Good !!!

  • Posted at 14:28, 5. August 2016

    hei konditor-elin! desse ser supergode ut. eg baka noko liknande til jul i fjor, serinakaker som eg rocka opp med hakka sjokolade – blir dette nett det same, konsistens og smak? elles tusen takk for at du informerer om at deigen held så lenge i kjøleskap, då kan ein trylle litt når det trengs på no time;-) gler meg alt til juleoppsriftene dine….hausthelsing frå randi

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:49, 5. August 2016

      Hei Randi – ja, dette likner veldig. Andelen brunt sukker gir en litt annen smak, dessuten er de ikke like sprø som serina, men det kan godt være fordi jeg ikke pakket dem inn i en tett boks med det samme de var avkjølt (tar opp fuktighet fra luften og blir myke). Takk for hyggelig kommentar!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits