Din handlekurv er nå tom!
Cookies med melkesjokolade
Salt + søtt = farlig godt
Deigen blir litt lettere å jobbe med om den har ligget litt i kjøleskap, og det fin er at den holder seg i et par uker minst. Det er bare å ta frem og steke av noen skiver når besøket dukker opp.
Jeg ville ha mine litt store, men det velger du selv. Vær obs på at de flyter en del utover. Rett fra kjøleskap trenger disse nesten 20 minutter i ovnen, noe mindre tid om deigen er romtemperert.
På toppen har jeg plassert noen salte kringler. Det er det samme som saltstenger. Kombinasjonen salt og melkesjokolade blir sjelden feil, og dette ble akkurat passe. Du kan også bruke for eksempel salte kjeks.
Småkakene blir litt seige i midten og sprø på kantene. Jo lenger du steker, jo sprøere blir kakene.
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g smør
170 g sukker
130 g demerara sukker (brunt sukker)
1 ts vaniljesukker
2 egg
ca. 100 g melkesjokolade i grove biter
salte kringler eller saltstenger (etter ønske)
Slik gjør du:
1. Rør sammen mykt smør og sukker med en håndmikser.
2. Tilsett egg.
3. Sikt i det tørre og bland såvidt sammen.
4. Rør inn hakket sjokolade med en slikkepott.
5. Pakk deigen inn i plast og la den gjerne ligge litt kjølig.
6. Skjær skiver av deigen, eller ta en klump og klem utover på en plate med bakepapir. Legg på salte kringler.
7. Stek på 175 grader i ca. 15-20 minutter hvis deigen kommer fra kjøleskap. Det går litt raskere om deigen har romtemperatur.