Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Cookies med melkesjokolade

Cookies med melkesjokolade

Salt + søtt = farlig godt

Cookies er populært om dagen, og jeg har laget noen med lys sjokolade og litt salt pynt. 
Oppskriften på mine amerikanske cookies er superpopulær om dagen, og ettersom det snart er farsdag har jeg laget noe med lys sjokolade, som jeg vet pappa’n hjemme hos oss godt kan like.. Forresten, disse faller nok i smak både far og mor, søster og bror.

Deigen blir litt lettere å jobbe med om den har ligget litt i kjøleskap, og det fin er at den holder seg i et par uker minst. Det er bare å ta frem og steke av noen skiver når besøket dukker opp. 

Jeg ville ha mine litt store, men det velger du selv. Vær obs på at de flyter en del utover. Rett fra kjøleskap trenger disse nesten 20 minutter i ovnen, noe mindre tid om deigen er romtemperert.

På toppen har jeg plassert noen salte kringler. Det er det samme som saltstenger. Kombinasjonen salt og melkesjokolade blir sjelden feil, og dette ble akkurat passe. Du kan også bruke for eksempel salte kjeks. 

Småkakene blir litt seige i midten og sprø på kantene. Jo lenger du steker, jo sprøere blir kakene.  

Cookies med melkesjokolade (ca. 20 -30 store cookies)
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g smør
170 g sukker
130 g demerara sukker (brunt sukker)
1 ts vaniljesukker
2 egg
ca. 100 g melkesjokolade i grove biter
salte kringler eller saltstenger (etter ønske)

Slik gjør du:
1. Rør sammen mykt smør og sukker med en håndmikser. 
2. Tilsett egg.
3. Sikt i det tørre og bland såvidt sammen.
4. Rør inn hakket sjokolade med en slikkepott.
5. Pakk deigen inn i plast og la den gjerne ligge litt kjølig.
6. Skjær skiver av deigen, eller ta en klump og klem utover på en plate med bakepapir. Legg på salte kringler. 
7. Stek på 175 grader i ca. 15-20 minutter hvis deigen kommer fra kjøleskap. Det går litt raskere om deigen har romtemperatur.

Ta en bit av deigen og klem utover (eller skjær en skive). Legg på noen salte kringler (eller saltstenger) 
Cookies med melkesjokolade og salte kringler. Noe for far? (Disse falt i smak også for mor, søster og bror) 
Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...