Din handlekurv er nå tom!
Cookies med sjokolade og peanøtter
Det er så lenge siden jeg har laget cookies! I dag fikk jeg ånden over meg og laget noen med en smakskombinasjon jeg mente ville funke perfekt. Mer om det senere!
Jeg har nemlig en hel haug med cookies-oppskrifter med kun sjokolade (se kategorien cookies), derfor var det på tide med en annen variant.
Ble inspirert av instagram til å lage disse litt store, men angret så snart de var ute av ovnen. Det ble litt for mektig for meg, rett og slett. Du bestemmer størrelse selv, men lag dem gjerne mindre enn mine. Av denne deigen fikk jeg 13 stk, lager du dem halvparten så store får du også flere…
Jeg trillet kuler av deigen som ble plassert på en bakeplate. Ettersom de ikke fløt ut så mye som jeg ville tok jeg platene ut etter 5 minutter og klasket dem i bordet. Da vil cookies’ene flate mer ut! Alternativt kan du bare klemme kulene med deig litt mer flate før steking.
Personlig likte jeg de som stekte lengst (15 minutter på 180 grader varmluft) men om du liker at det er litt mjukt og deigete i midten, stek bare 10-12 min.
Nei, de er ikke seige disse her. De er mer mjuke. Med masse smak av sjokolade og peanøtter.
Cookies med sjokolade og peanøtter
75 g mykt smør
75 g sukker
100 g brunt sukker
125 g peanøttsmør
1 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
ca. 30 g hakka salte peanøtter (kan sløyfes)
250 g hakka sjokolade i grove biter (bruk lys, mørk eller hvit, ta det du har)
Slik gjør du:
- Rør sammen smør og sukker.
- Rør inn peanøttsmør.
- Ha i egget.
- Bland inn det tørre (bruk gjerne hendene).
- Ha i hakket sjokolade og peanøtter (bruk gjerne hendene)
- Lag kuler som du setter med godt mellomrom på et brett med bakepapir. Mine er store (65 g) – lag gjerne mindre. Klem kulene litt flate før steking.
- Stek på varmluft 180 grader i 10-15 min. (Om du syntes de flyter litt lite ut, ta brettene ut halvvegs og slå de i benken, så flyter de litt mer utover).
- Avkjøl og spis.
Vei opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk romtempererte råvarer.
Rør sammen sukker og smør. Tilsett peanøttsmør. Rør godt før du tilsetter egget.
Rør inn det tørre +peanøtter og sjokolade. Bruk gjerne hendene for å få det sammen til en deig. Del opp deigen i passe store biter og rull til kuler. Sett på en bakeplate. Stek på 180 grader (varmluft) i 10-15 min.
Skikkelig mektige peanøttcookies! Jeg var ikke frelst ved første tygg, men kanskje du liker dem bedre enn meg? Gi et pip i kommentarfeltet, da…
Ida H
Jeg er svak for kombinasjonen peanøtter og sjokolade, så jeg elsket dem!
Ingrid
Hvor lenge holder disse i tett boks/glass?
Elin Krem.no
I to, tre måneder, men blir de oppbevart for varmt kan de harskne.