Din handlekurv er nå tom!
Daimsnurrer med vaniljekrem
Daimfylt bakst i muffinsform
Snurrene ble kanskje i største laget, så har du to sånne metallformer, lag emnene litt mindre ca. 5060 gram. Da får du også flere snurrer. Husk at forma må smøres godt med smør/margarin før du legger deigemnene i.
Oppskriften har du sikker sett før – det er den samme jeg bruker til Bollefocaccia
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Daimsnurrer
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
smør til pensling
1 dobbel daim
Vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdiglaget fra butikken (brukte nesten en hel pakke med ferdig vaniljekrem)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) kjevles den ut til et rektangel. Pensle deigen med smør og strø på knust Daim. Rull sammen og del opp i like store emner. Jeg fikk 14 stk – de to siste puttet jeg i muffinsformer.
6. Sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) ca. en halv time. Lag groper i midten av bollene og legg i vaniljekrem.
7. La heve i ca. 30 minutter til. Stekes på 200 grader i 15-20 minutter på nest nederste rille i ovnen.
8. Tøm Daimsnurrene ut av forma og la avkjøle på rist. Ha på litt melis om du vil.
|
|
Tonje
Ser helt hærlig ut! Jeg skal bare noe lignende i dag. Gjærbakst i regnvær-mmmm. 😄 God sommer! 😊 🌞
Konditor-Elin
Ingen ting er som fersk gjærbakst på en regnværsdag Tonje – god sommer 🙂
Findus
O’lykke, Elin!! Jeg laget som vanlig min lokale variant (erstattet hvetemel med glutenfri Mix B) og fikk rekordrask omsetning grunnet tenåringsgutter utsultet på søt gjærbakst. Melisglasuren står fortsatt klar i en skål på kjøkkenbenken – jeg rakk ikke å få den på… Feltstudie bekrefter at Daimfylt bakst også kan nytes på solskinnsdager 😉
Konditor-Elin
Åh, Findus – for en hærrrlig melding å få. Flere feltstudier av denne sorten takk 🙂
Kirsti
Fantastisk gode og ei perfekt oppskrift😉 Nyyydelig gode🥰