Daimsnurrer med vaniljekrem

Daimsnurrer med vaniljekrem

Feriesnurrer fyller du med det du har i skapet. Ja, bortsett fra tyggis da.
Bilde

Daimfylt bakst i muffinsform

Hva kan man bytte ut kanel og sukker med når man skal lage snurrer? Tyrkisk pepper? Honnikorn? Smørbukk? Valget falt på «trygge» Daim. Jeg vet det vil funke. Særlig sammen med litt vaniljekrem. Isteden for papirformer brukte jeg en muffinsform. 

Snurrene ble kanskje i største laget, så har du to sånne metallformer, lag emnene litt mindre ca. 5060 gram. Da får du også flere snurrer. Husk at forma må smøres godt med smør/margarin før du legger deigemnene i. 

Oppskriften har du sikker sett før – det er den samme jeg bruker til Bollefocaccia 

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Daimsnurrer 

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)

smør til pensling
1 dobbel daim

Vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdiglaget fra butikken (brukte nesten en hel pakke med ferdig vaniljekrem)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) kjevles den ut til et rektangel. Pensle deigen med smør og strø på knust Daim. Rull sammen og del opp i like store emner. Jeg fikk 14 stk – de to siste puttet jeg i muffinsformer.
6. Sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) ca. en halv time. Lag groper i midten av bollene og legg i vaniljekrem. 
7. La heve i ca. 30 minutter til. Stekes på 200 grader i 15-20 minutter på nest nederste rille i ovnen. 
8. Tøm Daimsnurrene ut av forma og la avkjøle på rist. Ha på litt melis om du vil. 

Bilde

Smør formene med mykt smør
Bilde

Etter ca en time – kjevle ut deigen til et rektangel. Pensle med smør. 
Bilde

Bilde

Strø på knust Daim
Picture

Skjær opp like store deigemner og legg i den smurte forma. Sett til heving ca. en halv time. 
Bilde

Bruk fire fingre og klem hull i midten. Tyt på med vaniljekrem. 
Bilde

La heve ca. en halvtime til og stek på nest nederste rille på 200 grader i 15-20 minutter. Pass på at de steker lenge nok, hvis ikke blir de rå og deigete i midten. 
Bilde

Ha på litt melis om du vil. Godt, godt, godt! 
4 Kommentarer
  • Tonje
    Svar
    Skrevet på06:15, 8. juli 2015

    Ser helt hærlig ut! Jeg skal bare noe lignende i dag. Gjærbakst i regnvær-mmmm. 😄 God sommer! 😊 🌞

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:16, 8. juli 2015

      Ingen ting er som fersk gjærbakst på en regnværsdag Tonje – god sommer 🙂

  • Findus
    Svar
    Skrevet på11:27, 10. juli 2015

    O’lykke, Elin!! Jeg laget som vanlig min lokale variant (erstattet hvetemel med glutenfri Mix B) og fikk rekordrask omsetning grunnet tenåringsgutter utsultet på søt gjærbakst. Melisglasuren står fortsatt klar i en skål på kjøkkenbenken – jeg rakk ikke å få den på… Feltstudie bekrefter at Daimfylt bakst også kan nytes på solskinnsdager 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:48, 11. juli 2015

      Åh, Findus – for en hærrrlig melding å få. Flere feltstudier av denne sorten takk 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits