Drømmekaker

Drømmekaker

Mange har etterlyst porsjonskaker til 17. mai, og her har jeg laget noen enkle, små marsipankaker som du kan gjøre ferdig på forhånd.

De små marsipankakene lærte jeg å lage da jeg var lærling i København. Mener å huske at de het «Drømmer». Jeg døpte dem likeså godt drømmekaker.

Kakene lagde jeg helt ferdig på under en time, dette er ikke så vanskelig! Selve ringene av marsipan kan lages ferdig flere dager i forkant, la de stå i romtemperatur. Det er bare fint om de stivner og blir harde. Når kremen has i blir de små ringene myke igjen. Kakebunnen kan legges sammen, stikkes ut og puttes i pose, sånn at når selve dagen kommer behøver du bare å piske krem og legg på bær. Du bestemmer selv hva slags krem du vil fylle med, jeg brukte vanlig kremfløte tilsatt sukker og ekstra god vaniljesmak. Vaniljekrem eller kremfløte blandet med litt bringebær eller jordbær er også godt.

Kakene kan godt fylles med krem dagen før, men legg gjerne på bær rett før servering. Lager du dem en dag før, pakk fatet inn i plast i kjøleskapet.

Mini marsipankaker (6 stk kaker)
ca. 170 gram marsipan
Konsentrert grønn konditorfarge
Utstikker ca. 7 cm i diameter.

Start med å farge marsipanen grønn (kan sløyfes). Bruk melis mens du knar inn fargen. Kjevle ut marsipanen ca. 1.5 mm tynn og skjær ut 6 stk remser som kan slås rundt utsikkeren din. Min utstikker er 7 cm i diameter, så jeg lagde remser som målte 22 cm x 3 cm. Klipp gjerne ut en mal i papir. Slå marsipanen rundt utstikkeren (eller et glass el. lign), fukt kanten lett og klem sammen. Løft utstikkeren opp og la ringen stå og tørke, gjerne flere dager. Se bilder lenger ned.

Bunn
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut på et brett kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 
4. Stek på 210 grader i 7-10 minutter.
5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret.
6. Del den i to og stryk på et syltetøy du liker på ene halvdelen.
7. Legg den andre bunnen over og stikk ut seks rundinger med utstikkeren du brukte til å lage ringene med (ca. 7 cm i diameter).

Til montering:
3 dl kremfløte + 2-3 ss sukker + 1.5 ts vaniljesukker/ vaniljepasta
Bringebærsyltetøy, eller annet syltetøy du liker.
Bær etter ønske

Montering
Pisk 3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker og 1 ts vaniljepasta eller 2-3 ts vaniljesukker. Legg bunnene i marsipanringene. Legg gjerne litt bær i bunnen av kakene. Fyll med krem, så mye du selv liker. Settes kjølig til de skal spises.

Farg marsipan (om du vil)
Kjevle den ca. 1.5 millimeter tynn. Del opp marsipanen i strimler på 22 cm x 3 cm.
Fukt enden og slå marsipanremsen rundt utstikkeren (ca. 7 cm).
Vei opp til et lite sukkerbrød.
Stryk ut på en plate, så jevnt som mulig. Stek på 210 grader til den har gyllen farge. 7-10 min.
Ha på godt med syltetøy på den ene halvdelen, legg den andre oppå.
Stikk ut bunner.
Legg bunnene i marsipanringene og pisk kremfløte. Tilsett vanilje og sukker.
Fyll ringene med krem.
Dekorer etter ønske, jeg brukte bare blåbær.
Akkurat passe liten kake til syttende-mai-kaffen. Ha en fin feiring!




1Kommentar
  • Hilde Ask
    Svar
    Skrevet på16:10, 12. mai 2021

    Så delikat og enkelt🤔😊Må prøves ut i nærmeste fremtid. Boka» Alle kan bake» ser fin ut , kom i posten i går😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sommerfugl-boller

Det er snart skolebrødets dag. I fjor lagde...

Franske makroner med..

Flere har spurt om jeg ikke kan lage...

Myke salatbrød

Brødene kan også brukes som hamburgerbrød. Sommeren spiser...

Cookie-boller

Jeg hadde en cookiedeig i kjøleskapet og hadde...

Rabarbrasuppe

Den første sommervarmen er her og den får...