Elins gule påskebomber

Elins gule påskebomber

Da jeg lagde min vri på gule bomber i 2018 gikk dere av hengslene, for dette var jo noe annet! Noe som lignet mer på makroner. Derfor gjorde jeg det igjen – denne gang med en påskevri: som små påskeegg.

Litt mer utfordrende å få til denne fasongen, ja, men siden jeg stort sett bare lager enkle ting her på krembloggen tenkte jeg på deg som har lyst på en liten utfordring. Du behøver ikke å lage dem sånn heller – de blir jo super-dupergode samme hvilken form du velger.

Mine gule bomber har litt forskjellig utseende, avhenting av hvordan du maler mandlene (jeg brukte ferdig mandelmel i dag) og hvor mye luft du klarer å slå ut av massen. Dersom du ikke slår ut nok luft vil de sprekke opp på toppen. Det gjør ingen ting. Mine «egg» er mer som makroner, men litt røffere ettersom jeg ikke siktet mandelmelet, og fordi massen min ikke ble så flytende at de ble glatte på toppen. Som sagt – det gjør INGEN TING.

For å gjøre eggene litt fine drysset jeg på litt kakestrøssel som jeg har kjøpt på Søstrene Grene. Makronene ble stekt på 140 grader, sånn at strøsselet skulle holde farge og fasong. Det går også fint å smelte sjokolade og dekorere som vanlige gule bomber

Suksesskremen kan skille seg, men alle triks lærer du her.

Elins gule bomber (ca 100 stk halve – totalt ca. 50 stk)
Krem
4 eggeplommer
100 g sukker
1.3 dl fløte
2.5 ts vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang eller 3-4 ts vaniljesukker
100 g smør (tilsettes først etter at kremen er avkjølt)

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm det opp uten at det koker. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne. Hvis kremen virker rennende, er den for lite varmet. Koking vil gjøre at den skiller seg, men den tåler et par kokebobler. Skulle uhellet være ute og den har fått for mye varme, kan du sile den for å få bort alle koagulerte biter av egg..

Bunner
4 eggehviter
100 g sukker
220 g melis
120 g malte mandler (eller mandelmel)

Pisk eggehvitene så det danner skum. Dryss i sukkeret  litt etter litt og pisk stivt.  Bland melis og malte mandler sammen og bland inn i den stivpiskede eggehviten. Bruk en mikser på lav fart eller bruk en slikkepott. Slå ut luften, slik at massen blir passe bløt. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut på bakeplate med bakepapir. Dunk platene hardt mot underlaget for å få ut luftbobler. Dryss evt på litt kakestrøssel. Stek på 140 grader (gjerne varmluft) midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Krem:
Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen.
Ha kremen over i en sprøytepose og sprøyt en topp på halvparten av makronenen. Legg en makron på toppen. Smelt evt. 50 g sjokolade over vannbad eller i mikroovn, lag en sprøytepose og sprøyt over bombene.

Frys inn, pakk i egnede bokser/ poser og oppbevar i fryseren.

Eggehvite, finkornet sukker og mandelmel (blandet med melis)

Eggehvite og sukker piskes til marengs, deretter vendes mandelmel og melis inn. Bruk kraft og slå ut luft til du har en seig/rennende masse
Sprøyt ut ønsket fasong. Dryss gjerne på litt kakestrøssel
Prøv å sprøyte dem så like som mulig
Etter steking
Legg to og to sammen, pisk opp smøret først, deretter tilsettes suksesskremen. Pisk til den går sammen
Ha kremen i en sprøytepose…
…sprøyt på litt krem på hver makron
Lagde noen litt større også…
La ligge i kjøleskap et døgn før de evt fryses
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...