Din handlekurv er nå tom!
Enkel sjokoladekake i langpanne
Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.
For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.
Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.
Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:
Flere populære langpannekaker: ei lav konfektaktig langpannekake. Den er ikke høy, men tynn.
…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.
Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..
Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter på over/undervarme eller ca. 15 min på varmluft – et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)
Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.
Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også!
Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.
Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.
Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid!
Hanne
Jeg erstattet melk med kulturmelk; ble enda saftigere! Takk for nydelig og lettvint kake!
Elin Krem.no
Så bra! Takk for tips.
Ellis
Er det ikke merkelig at man innimellom selv som voksen får intenst lyst på en langpannesjokoladekake med glasur og strøssel?? Denne skal jeg lage i helgen og spise alene! (Kanskje samboern får en liten smak) 😉
Berit B. Lie
Knakande god sjokoladekake!!
eva hovde
Nyyydelig oppskrift, super enkel og veldig god 🙂 Jeg bytta ut litt av melka med naturell yoghurt, funka fint det😊👍
Linnea Fjæreide Møen
Kjempe god kake og oppskrifta var helt nydelig 🙂
Men går det å ta surmelk istedenfor vanlig melk?
Elin Krem.no
Det går sikkert fint!
Hedda Daling
Går det ann å halvere oppskriften å lage den i en rund form??
Elin Krem.no
ja
Patrick
Er 1/2 L 12 dl melk?
Elin Krem.no
Det er 5 dl
Lilli
Enkel, saftig og god sjokoladekake. Holder seg saftig i flere dager. 🤩👌
Lill Iren
Knallgod, enkel og saftig sjokoladekake som holder seg saft i flere dager..😋🙌😊
Ragnhild Pedersen
Hva menes med et hakk ned i ovnen. Betyr det ovenifra ? Steker aldri kaker så høyt oppe i ovnen.
Elin Krem.no
Et hakk ned fra midten!
Julie
Veldig god kake, men glasuren min ble bare veldig rennende og smakte mye kaffe og lite sjokolade. Måtte putte oppi veldig mye mer melis. Hva har jeg gjort feil her?
Elin Krem.no
Blir den rennende, tilsett mer melis. Liker du ikke kaffe, bruke heller kokende vann. Glasuren vil stivne etterhvert som den blir mer avkjølt.
Cec N
Wow, ble overrasket at den faktisk var superrask å lage som du sier. Og kjempe enkel var den også! Siden jeg ikke tåler melk så bra så brukte jeg havremelk (Berit Nordstrand sin, den er det mye mer smak i. Også brukte jeg smør Eldorado smøremyk med rapsolje smør, gir litt mer «melke» smak siden jeg ikke kunne bruke melk. Tips til de som ikke tåler melk. 🙂 Tusen takk for oppskrift!! Lagde den til et skolearrangement, og den ble spist opp ganske fort!
Tina Olavesen
Har en melkeallergiker i hus. Bytta ut tine melk med havredrikk fra gryr, kaka ble fantastisk god😊😊
Sola Marianne Christoffersen
Hvis man ikke har olje kan man vel erstatte det med flytende smør?
Elin Krem.no
Ja, det kan du!
Heidi Anda
Dette er en populær kake i familien😊 Men ville prøve å lage en sjokoladekrem min mormor pleide å lage, men jeg får den ikke til, lurer på om du har tips?
Kremen er 2 kopper sukker, 150g smør, 50g dronningsjokolade og 1 kopp fløte som skal varmes opp i kjele. Men vet ikke om den skal varmes opp sakte opp til kokepunkt eller om den skal småkoke en stund.
De siste årene har vi ikke fått den til, den blir crunchy av sukkeret når den kjølner. Hva gjør jeg galt?
Hadde satt så uendeleg stor pris på tips!
Elin Krem.no
Dette er nesten samme krem som til firkløverkake. Ha alt i kjelen og kok til den får litt saus-konsistens.
Marthe Catrine Hansen
Hei,
Er det mulig å erstatte/ta vekk eggene, pga allergi?
Elin Krem.no
Dessverre.
Lotta B B
Jo! Vi skulle lage denne kaken idag og var tom for egg, men så tok en ca 1dl creme fraice og den fungerte knallbra 🙂
Og jeg lager alltid dobbelt med denne glasur oppskriften, og heller den over kaken hvor jeg har stikket små hull i, så renner det også litt inni i kaka – garantert saftig!
Marie Pedersen
Hei.
Er det best å ha på glasuren når kaken er ferdi avkjølt, eller kan jeg lagre den over natten, for så å legge den på? Evnt skal den lagres i kjøleskapet eller romtemp?
PS. Elsker oppskriftene dine.
Elin Krem.no
Det er best å ha på glasuren når kaken er avkjølt. Kaken kan oppbevares i romtemperatur, pakk godt inn i plast.
Najmo
Må man ha kaffe oppi glasuren jeg har ikke kaffe er det galt vis jeg ikke putter kaffe i glasuren.
Elin Krem.no
Nei, bruk bare kokt vann eller annen væske.
Lill
Stemmer det at deigen skal være veldig seig
Elin Krem.no
Hva mener du med seig? Jo mer du rører, jo seigere blir den. Derfor skal du røre minst mulig.
Kristina
Hvilken kakao bruker du?
Elin Krem.no
Bakekakao
Eva Holm
Hei! Egg, melk,og olje, piskes dette sammen før,det blandes i det tørre?
Elin Krem.no
ja
Sara
Heiq
Hva slags kaffe bruker du til glasur?
Elin Krem.no
Vanlig traktekaffe. Alt går. Pulver, kapsel, kokekaffe…you name it.
Mai
Endelig funnet en god og lettvint sjokoladekake uten masse smør👍 Takk for gode og lett forståelige oppskrifter🤗