Eplefylte butterdeigsputer

Eplefylte butterdeigsputer

Picture

Syrlig og knasende godt

Jeg hadde en velkjent, knasende sprø eplepai i tankene da jeg gikk i gang med dagens søte fristelse (McDonalds sin epledesert) og har du hang til lettvint, sprøtt, syrlig og godt er dette desserten for deg
Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple. Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat. Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten. Spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.

4 plater ferdig butterdeig
1 eple
¼ ts kanel
2 ss demerarasukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. La butterdeigsplatene hvile på en bakeplate kledd med bakepapir minimum en halv time.
2. Skrell eplet og del det i små biter. Bland med sukker, kanel og sitronsaft.
3. Kjevle deigplatene litt tynnere prikk med en gaffel. Del dem i to.
4. Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
5. La hvile ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.


Picture

Picture

Picture

Picture

10 Kommentarer
  • Marte
    Svar
    Skrevet på10:39, 28. september 2014

    Dagens dessert 😊 Enkelt og kjempegodt 😋

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:17, 30. september 2014

      Helt enig Marte!

  • Torill Solberg
    Svar
    Skrevet på07:17, 11. oktober 2014

    Hei, har akkurat laget eplemos etter din oppskrift. Den ble fast og fin. Kan jeg bruke den som fyll i disse epletertene eller i vanlig eplekake med mørdeigsbunn ? Virker som om det er brukt når jeg kjøper eplekake på konditori, men jeg vet jo ikke.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:16, 11. oktober 2014

      Hei Torill. Du kan bruke eplemos i epleterter eller i eplekake med mørdeigsbunn, men jeg vil ikke anbefale det. Det er fordi eplemos (selv om den er fast) inneholder vel mye væske. De eplekakene du kjøper i konditori er ofte laget av en type eplemarmelade/ syltetøy. Det er som oftest bakefast, det vil si, at det ikke flyter utover ved steking.

      • Torill Solberg
        Svar
        Skrevet på03:21, 14. oktober 2014

        Tusen takk for svar, den eplemosen forsvant som digg for sol og idag lages ny runde, den var kjempegod. Tilbake til spørsmålet mitt. Det bakefaste produktet du snakker om, er det bare proffer, les konditorer, som får kjøpt det ? Synes eplekake med mos i er så godt skjønner du. Idag skal jeg i allefall overraske noen med disse tertene

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på04:14, 14. oktober 2014

        Til din glede kan jeg fortelle at det akkurat i disse dager har kommet et bakefast eplefyll på markedet. Det er i serien «Mors hjemmebakte» og jeg så det selv i butikkhylla i går (på Meny).

  • Sjokoholo
    Svar
    Skrevet på17:52, 13. oktober 2014

    Adopt me please 🙂

  • Torill Solberg
    Svar
    Skrevet på07:08, 14. oktober 2014

    Takk igjen for svar 🙂 og ha en god høstdag videre. Setter nå kursen for Meny 🙂

  • Epla
    Svar
    Skrevet på19:30, 10. oktober 2017

    Kan disse lages dagen før, oppbevares kaldt, og varmes i ovn like før servering?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:03, 10. oktober 2017

      Nja. Eplene vil gjøre butterdeigen mjuk. De tåler heller dårlig å bli pakket inn i plast. Det beste er nok å putte dem rett i fryser etter steking, så evt. varmes opp i ovnen. Det beste er å lage dem ferdige uten å steke. Legg kjølig og stek før servering.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits