Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Eplekake i stor langpanne

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i langpannen som følger ovnen, og her er den! Verdens beste eplekake, forøvrig.

Kaken er laget etter likeverdighetsprinsippet, som betyr at man tar lik mengde av alle hovedingredienser. Åtte egg gir ikke 500 g men det holder, så tilsetter jeg 1 dl melk i tillegg. Du kan også bruke vann eller annen væske.

Som du ser er denne kaken gyllen. Det er fordi jeg har brukt farinsukker. Mykt, brunt sukker passer perfekt i denne kaka. Hvor mange epler du trenger avhenger av hvor store de er, og hvor godt du liker epler i kaken. Jeg liker store biter og skrelte åtte stykker. Husk at mye epler gir litt lenger steketid.

Det er en stor kake, og jeg deler den opp i passe store flak som pakkes i pose og fryses. Når vi skal ha eplekake tar jeg bare hele biten og luner i ovnen på 120 grader i 5-8 minutter. Veldig godt med is eller vaniljesaus.

Eplekake (i stor langpanne som følger ovnen)
500 g mykt smør/ margarin
500 g brunt sukker (farinsukker). Eller ta det sukkeret du har.
500 g hvetemel
8 egg
1 ss vaniljesukker
12 g bakepulver
1 dl melk

6-8 epler
kanel og sukker

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5. Legg et bakepapir i formen og stryk ut røren. Legg på biter av eple. Dryss over kanel og sukker.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 30-40 minutter . Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Avkjøl kaken. Del den gjerne i stykker som pakkes i poser og fryses.

 

Bruker du en bakemaskin, bruk grind, ikke visp. Pass på å ha romtempererte ingredienser.
Tilsett eggene, litt etter litt.
Rør inn det tørre, så til sist, væske.
Stryk ut kakedeigen i formen som følger med ovnen.
Skrell epler og legg på
Dryss over kanel og sukker
Stekes midt i ovnen i ca. 35-40 min
Nyyydelig eplekake!
5 based on 1 reviews
9 Comments
  • Helene
    Svar
    Posted at 12:23, 30. september 2021

    Hei! Eplekaken ble utrolig god, nam! Lurer på om det går an å lage selve kaken dagen før, sette formen i kjøleskapet (altså ustekt) og steke dagen etter? Tror du deigen holder seg? Vil gjerne servere den fersk i morgen, men prøver å spare litt tid😅

  • Anne
    Svar
    Posted at 15:45, 15. oktober 2021

    Når du bruker likeverdighet prinsippet hvordan hvet du hvor mye bake pulver du må bruke?

  • Line Aga Aarra
    Svar
    Posted at 14:37, 17. oktober 2021

    Hei! Kan det brukes flytende margarin?

  • Solgunn Vindenes
    Svar
    Posted at 13:48, 19. oktober 2021

    Hei!

    Vil denne holde seg saftig og god om jeg steker den på kvelden og serverer på formiddagen dagen etterpå?

    Hilsen Solgunn 🙂

  • Hilde Ask
    Svar
    Posted at 09:09, 1. september 2023

    Baker dagen før, da blir den saftig. Bruker også vaniljekrem med eplene i kaka👌

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...