Eplekake i stor langpanne

Eplekake i stor langpanne

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i langpannen som følger ovnen, og her er den! Verdens beste eplekake, forøvrig.

Kaken er laget etter likeverdighetsprinsippet, som betyr at man tar lik mengde av alle hovedingredienser. Åtte egg gir ikke 500 g men det holder, så tilsetter jeg 1 dl melk i tillegg. Du kan også bruke vann eller annen væske.

Som du ser er denne kaken gyllen. Det er fordi jeg har brukt farinsukker. Mykt, brunt sukker passer perfekt i denne kaka. Hvor mange epler du trenger avhenger av hvor store de er, og hvor godt du liker epler i kaken. Jeg liker store biter og skrelte åtte stykker. Husk at mye epler gir litt lenger steketid.

Det er en stor kake, og jeg deler den opp i passe store flak som pakkes i pose og fryses. Når vi skal ha eplekake tar jeg bare hele biten og luner i ovnen på 120 grader i 5-8 minutter. Veldig godt med is eller vaniljesaus.

Eplekake (i stor langpanne som følger ovnen)
500 g mykt smør/ margarin
500 g brunt sukker (farinsukker). Eller ta det sukkeret du har.
500 g hvetemel
8 egg
1 ss vaniljesukker
12 g bakepulver
1 dl melk

6-8 epler
kanel og sukker

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5. Legg et bakepapir i formen og stryk ut røren. Legg på biter av eple. Dryss over kanel og sukker.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 30-40 minutter . Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Avkjøl kaken. Del den gjerne i stykker som pakkes i poser og fryses.

Bruker du en bakemaskin, bruk grind, ikke visp. Pass på å ha romtempererte ingredienser.
Tilsett eggene, litt etter litt.
Rør inn det tørre, så til sist, væske.
Stryk ut kakedeigen i formen som følger med ovnen.
Skrell epler og legg på
Dryss over kanel og sukker
Stekes midt i ovnen i ca. 35-40 min
Nyyydelig eplekake!
8 Kommentarer
  • Helene
    Svar
    Skrevet på12:23, 30. september 2021

    Hei! Eplekaken ble utrolig god, nam! Lurer på om det går an å lage selve kaken dagen før, sette formen i kjøleskapet (altså ustekt) og steke dagen etter? Tror du deigen holder seg? Vil gjerne servere den fersk i morgen, men prøver å spare litt tid😅

  • Anne
    Svar
    Skrevet på15:45, 15. oktober 2021

    Når du bruker likeverdighet prinsippet hvordan hvet du hvor mye bake pulver du må bruke?

  • Line Aga Aarra
    Svar
    Skrevet på14:37, 17. oktober 2021

    Hei! Kan det brukes flytende margarin?

  • Solgunn Vindenes
    Svar
    Skrevet på13:48, 19. oktober 2021

    Hei!

    Vil denne holde seg saftig og god om jeg steker den på kvelden og serverer på formiddagen dagen etterpå?

    Hilsen Solgunn 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snømann-makroner

Snømannen Kalle er en makron fylt med hvit...

Peppernøtter

  Jeg liker godt at peppernøttene er sprø...

Biscotti med kardemo..

Jeg har etter hvert fått et lite knippe...

Cupcakes med sjokola..

  Cupcakes er ikke min sterkeste side, men...

Adventskalender av m..

  Lyst på en liten utfordring? Denne er...