Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Eplekake med smuldretopping i liten langpanne

Eplekake med smuldretopping i liten langpanne

Det er norske epler i butikkene og mange har så mye epler at trærne holder på å knele! Her har jeg bakt en eplekake med smuldretopping. Den stekte jeg i en langpanne som er ca. 25 cm x 35 cm. Du kan godt velge en mindre eller en større for den saks skyld. Bare juster steketiden deretter (lenger om formen er mindre, kortere om formen er større).

Bruk gjerne enda mer epler enn jeg har gjort. Det er mye kake, den tåler enda mer epler.

Eplekake med smuldretopping
210 g mykt smør eller margarin
150 g sukker + 60 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har, totalt 210 g)
5 egg
100 g malte mandler
210 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Smuldretopping
75 g mykt smør
75 g sukker
135  g hvetemel
1 ts kanel (valgfritt)
Ha alle ingrediensene i en bolle, smuldre sammen med fingrene til du har en klumpete masse.

4-8 epler (avhengig av størrelse)

Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør sammen til massen har en lys farge.
2. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.
3. Rør inn mandler.
4. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Rør det inn, men ikke rør for mye.
5. Er massen veldig fast kan du tilsette 1/2 dl melk. Ha massen i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm.
6. Stryk ut massen, legg på store biter av eple.
7. Lag smuldretopping og strø over.
8. Stek ett hakk ned fra midten på 190 grader varmluft i 25-35 minutter (avhenging av hvor stor form du bruker). Bruk en bakepinne for å se når kaken er ferdig stekt.
9. Avkjøl noe, dryss over melis og server litt lun med krem, is eller vaniljesaus til.

Vil du fryse kaka går det fint, men da vil toppingen trolig ikke holde seg sprø.

 

Pisk smør / margarin og sukker lyst

 

Tilsett malte mandler/mandelmel

 

Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker. Ikke rør for mye/ for fort.

 

Smøres ut i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm.

 

Skrell epler og dekk hele toppen med dem.

 

Lag smuldretopping, jeg brukte ostehøvel for å få smøret litt raskere mykt.

 

Kna sammen ingrediensene til smuldretoppingen med fingrene. Det skal blir litt store klumper med biter av smør innimellom.

 

Dryss over og sett i ovnen. Stek som anvist. Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke når kaka er ferdig.

 

Sånn ser den ut når den kommer ut av ovnen. Stekte ca. 30 min. Dra over på rist.

 

Dryss på melis på toppen når kaka er avkjølt. Serveres gjerne med vaniljesaus eller is.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...

Olympiske sjokoladem..

  Du har kanskje hørt om "The muffin...

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...