Eplerose

Eplerose

Forfengelig eplekake

Jeg er veldig glad i eplekake. Enda bedre blir det når jeg kan kombinere kunst og kake. 
Eplekake med rosemønster

150g smør/ margarin
150g sukker
250g hvetemel
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1-2 dl melk

4-5 faste epler

ca. 24-26 cm springform
Stekes på 170 grader i 1 time  eller mer..

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2. Rør inn ett og ett egg. 
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4. Rør inn melken til slutt.

Denne kaka er så vakker! Da jeg så bilde av den måtte jeg bare prøve å lage den. 

Den er noe mer kompakt og formkake-aktig enn for eksempel denne favoritten (i langpanne). Grunnen til det, er at de tynne epleskivene ikke skal synke ned i kakedeigen. Selve rosemønsteret lager du som vist på bildene. Når du tror du ikke kan dytte flere skiver i, da dytter du inn enda et par epleskiver til.

Jeg glemte rett og slett å drysse på kanel og sukker på toppen, det gir en deilig smak og gjør den kanskje enda vakrere?  Kaken må steke lenge, min sto i ovnen i en time og ett kvarter. Prøv med en bakepinne! 

Forfengelig kake eller ei, denne holder seg saftig og myk leeenge, og selv om jeg ikke ble helt overbevist om at det var den beste eplekaken jeg hadde smakt, ble barna mine det. De elsket den 🙂

26 Comments
  • Ingrid K.
    Reply
    Posted at 13:18, 10. September 2013

    Dennes så riktig lekker ut. Den skal jeg prøve meg på så snart jeg har en ledig stund. Skikkelig festkake -:)

    • Konditor-elin
      Reply
      Posted at 14:34, 10. September 2013

      Ja, det er det 😉 brukte litt ekstra tid på denne Ingrid.

  • Posted at 14:12, 10. September 2013

    Utrolig lekkert! 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:35, 10. September 2013

      Tusen takk navnesøster 🙂

  • Posted at 08:14, 11. September 2013

    Bra oppskrift!
    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.
    🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:02, 11. September 2013

      Takk Magne! Hurra, så gøy!

  • Anita
    Reply
    Posted at 14:05, 11. September 2013

    Nu har æ den her kaka i ovn – skal overraske kollegaer på jobb. Bakt den gluten- og laktosefri, så blir veldig spennende å se hvordan den blir. Takk for at du la ut oppskrifta m/bilde

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:09, 11. September 2013

      Så hyggelig å høre Anita! Tenker det er noen som blir glade på jobben din i morgen 🙂

    • Merete
      Reply
      Posted at 00:33, 12. September 2013

      Hei Anita,
      Hvordan gikk det? Jeg ønsker også å prøve glutenfri, hvis det ble vellykket, for kaken så utrolig god og fin ut! Brukte du nøyaktig samme mel- og væskemengde?

      • Anita
        Reply
        Posted at 07:02, 12. September 2013

        Hei
        Joda, kaka ble kjempe god – den ble servert med pisket laktosefri krem m/god gammel vanilje pulver i 🙂 Kaken er spist opp og alle som spiste syntes den var nydeli. Brukte samme melmengde men mer væske – mene det var 3 dl laktosefri melk.
        Til deg Konditor – Elin 🙂
        Flere av mine kollegaer har tatt utskrift av oppskrifta for de likte den så godt, så takk igjen for at du la denne ut.

      • Anita
        Reply
        Posted at 07:11, 12. September 2013

        Merete
        Glemte og si at jeg baker masse i gluten- og laktosefritt. Jeg bruker vanlige oppskrifter og bytter ut mel, smør og melk med mitt. Tilpasser mengde væske / mel til passe tykkelse ut fra hva jeg vet det skal være. ØVELSE GJØR MESTER som min datter pleide si.
        Lykke til med forsøket 🙂

  • Torild S. Maelen
    Reply
    Posted at 23:57, 11. September 2013

    For en elegant kake. Litt hakkede hasselnøtter eller mandler på gjør vel heller ingen ting…

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:19, 12. September 2013

      Nei, Torild, det gjør ingen ting – nøtter eller mandler passer perfekt 🙂

  • Posted at 00:16, 12. September 2013

    Kjempe lekker 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:20, 12. September 2013

      Takk Nina 🙂

  • Axel
    Reply
    Posted at 09:50, 12. September 2013

    Nam nam, denne må jeg lage. Pluss alt det andre som er her… Mye bra på denne siden som har fått smaksløkene mine til å vansmekte…

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:09, 12. September 2013

      Hyggelig, Axel, håper du finner masse godt 🙂

  • ingrid
    Reply
    Posted at 01:55, 13. September 2013

    De så flott ut. Kan man legge litt eplebiter i deigen også – så blir selve kaka mer saftig?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:51, 13. September 2013

      Absolutt, veldig god ide! Husk bare å tilpasse steketiden – kan fort blir rå med for mye epler 🙂

  • Anne Hilde
    Reply
    Posted at 04:13, 13. September 2013

    Så lekker! Denne må jeg prøve! God helg!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 05:30, 13. September 2013

      Takk Anne Hilde! God helg!

  • Bjørn Ivar Olsen
    Reply
    Posted at 03:30, 15. September 2013

    Hei, konditor-Elin 🙂
    Har akkurat tatt kaken ut av ovnen etter en time og femten minutters steketid. Dette ser veldig bra ut, og jeg gleder meg til å servere kaken til kaffegjester i ettermiddag. Så igjen, takk for tips til garnering som hever denne tradisjonsrike kaken flere hakk.
    Hilsen Bjørn Ivar

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 07:22, 15. September 2013

      Bare hyggelig, Bjørn Ivar. Håper dere får en hyggelig stund rundt en vakker og (forhåpentligvis) god kake 🙂

  • Findus
    Reply
    Posted at 01:43, 18. August 2014

    Du verden hvor mange gode egenskaper man blir tillagt når man serverer noe sånt som dette! All ære til inspiratoren 🙂 ‘Bertha’ rusket godt i epletrærne sist helg så nedfallsfrukten ble bursdagskake, servert med vaniljekesam. Jeg bruker nok 26 cm-form neste gang – kaken var fortsatt fuktig etter 1 t og 15 min (med glutenfritt mel, vel og merke).

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:48, 18. August 2014

      Så hyggelig Findus! Min er faring er at jo større form, jo større sjanse for at kaka ikke blir rå. Epler, særlig sommerepler, inneholder mye fuktighet og med så mye eple i kaka trenger den ofte laaaang tid i ovnen. Derfor kan det være nyttig å vite at man kan bruke en større form, slik at kaka ikke tar så lang tid å gjennomsteke.

  • Karianne
    Reply
    Posted at 21:11, 23. August 2016

    Så flott ide å lage den som en rose! Har hengt meg opp i de vanlige måten med eplebåtene nedi eplekaka. Denne måten å sette eplene på skal prøves til helgen 🙂 Takk for super inspirasjon 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits