Epleterter fylt med vaniljekrem
…servert med lun karamellsaus
Vi vasser i deilige, norske epler, både i hage og butikk. Denne desserten består av møre epler og myk vaniljekrem servert med en lun karamellsaus. Bunnen er et sprøtt mørdeigsskall. En fantastisk deilig epledessert. Smakene får deg til å himle med øynene!
Mørdeig og vaniljekrem Begynn med å lage en søt mørdeig. Kok så en vaniljekrem.
Jeg har brukt noen tartelettformer som er 10 cm i diameter til disse kakene. Sandkakeformer kan også benyttes.
La mørdeigen hvile en times tid før du kjevler ut og kler formene med deigen. Deigen skal være ca. 2-3 mm i tykkelse. Klem deigen ut i formene og prikk med en gaffel i midten. Stek på 190 grader til de er gylne. Avkjøl.
Sukkerlake til eplene Kok opp 2 dl sukker og 2 dl vann. Kok inn til halve væskemengden er redusert. Skrell så mange epler du trenger (beregn ca. et halvt eple per terte) og skjær fine båter på ca. 1/2 cm. I denne laken kan du putte mye godt, for eksempel kanel, vaniljestang, stjerneanis, skall av sitron eller appelsin. Tilsett noen dråper sitronsaft for å forhindre at de blir brune. Kok eplebitene ca. ett minutt. De skal ikke være gjennomkokte, kun lett mørnet. Ta eplebåtene ut av kjelen og legg de på et tørkepapir.
Karamellsaus 75 g brunt sukker (hva du måtte ha) 15 g smør 2 ss fløte
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til det får saus-konsistens (ca. 5 minutter).
Montering Ha et tynt lag avkjølt vaniljekrem i paiskallet (dersom du ønsker kan du halvblande vaniljekremen med pisket kremfløte). Legg på eplebåtene i et fint mønster. Anrett på tallerken og hell over lun karamellsaus.
Oh, my – såååå godt!
|
|
Anne-Line Gjerdrum
Dette ser nydelig ut, men blir denne oppskriften bare til tre kaker? Jeg fant ingenting om ant stk. i oppskriften.
Mvh
Anne-Line
Konditor-Elin
Hei Anne-Line! Denne oppskriften gir mange terter, her kan du nesten bestemme selv hvor mange du vil lage. Mørdeigsoppskriften gir deg 10-15 stk vil jeg tro.