Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Fastelavnsblomst

Fastelavnshelg! Du har kanskje sett kremboller i sosiale medier i lange tider, men det er altså nå til helgen (2. mars) det er fastelavnssøndag. Jeg har bakt noen helt ordinære boller, men laget formen litt annerledes, sånn at det ser ut som en blomst når du setter på fat.

Her har jeg brukt den vanlige bolledeigen min, men hvis du vil lage fastelavnsboller med tangzhong finner du det her.

Du behøver slett ikke å sprøyte kremen på sånn jeg har gjort, bare legg på syltetøy, vaniljekrem og krem som du selv ønsker!

Har brukt hjemmelaget bringebærsyltetøy og en halv porsjon hjemmelaget vaniljekrem, men du kan selvfølgelig kjøpe alt ferdig om du vil.

Boller (15-18 boller)
500 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
1 egg til pensling (valgfritt)
en liten klype salt

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin med krok, tilsett romtemperert eller kald melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 8-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett opp farten siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt en time, lag biter på ca. 60 gram. Rull til boller, lag så bollen om til en pære og sett på en plate kledd med bakepapir. Klem godt ned.
6.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
7.  Stekes på 225 grader (over/undervarme) eller 220 grader varmluft i 7-12 minutter  eller 220 grader varmluft.

Fyll:

Kremfløte
Syltetøy
Vaniljekrem

En halv porsjon vaniljekrem (ca. 350g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.

Hvor mye kremfløte og vaniljekrem trenger du? 
3 dl kremfløte holder til ca. 8-10 boller hvis du liker godt med krem. Hvis du vil fylle litt vaniljekrem i midten klarer du deg med en halv porsjon vaniljekrem.

Slik pisker du krem

 

Etter at deigen har hvilt en times tid, del opp i 15-18 biter, ca. 60 gram

Trill boller..

..som formes til en spiss pære.

Klem flat på plata.

Sett til etterheving i ca. 45 minutter

Stek midt i ovnen som angitt.

 

Skjær bollene i to, prøv å lage et så rett kutt som mulig.

Legg på syltetøy..

Pisk kremfløte og ha den i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt på hver bolle.

Rør opp vaniljekremen, ha den i en sprøytepose og legg på i midten av bollen.

Så sprøytet jeg på litt ekstra krem på toppen..

Legg på lokkene.

Dryss på melis.

Sett sammen til en blomst på et stort fat.

 

Kos deg!


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins lubne cookies

Det er en litt annerledes type cookies som...

Fastelavnsblomst

Fastelavnshelg! Du har kanskje sett kremboller i sosiale...

Flettekrans med kane..

Jeg måtte bare teste ut en en fletteteknikk...

Elsabolle

Vinterferien står for døren for mange. Kanskje dere...

Sjokoladekake ala St..

Mektig, glutenfri sjokoladekake, der du i praksis lager...