Din handlekurv er tom.

Fastelavnsblomst
Fastelavnshelg! Du har kanskje sett kremboller i sosiale medier i lange tider, men det er altså nå til helgen (2. mars) det er fastelavnssøndag. Jeg har bakt noen helt ordinære boller, men laget formen litt annerledes, sånn at det ser ut som en blomst når du setter på fat.
Her har jeg brukt den vanlige bolledeigen min, men hvis du vil lage fastelavnsboller med tangzhong finner du det her.
Du behøver slett ikke å sprøyte kremen på sånn jeg har gjort, bare legg på syltetøy, vaniljekrem og krem som du selv ønsker!
Har brukt hjemmelaget bringebærsyltetøy og en halv porsjon hjemmelaget vaniljekrem, men du kan selvfølgelig kjøpe alt ferdig om du vil.
Boller (15-18 boller)
500 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
1 egg til pensling (valgfritt)
en liten klype salt
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin med krok, tilsett romtemperert eller kald melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 8-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett opp farten siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt en time, lag biter på ca. 60 gram. Rull til boller, lag så bollen om til en pære og sett på en plate kledd med bakepapir. Klem godt ned.
6. Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
7. Stekes på 225 grader (over/undervarme) eller 220 grader varmluft i 7-12 minutter eller 220 grader varmluft.
Fyll:
Kremfløte
Syltetøy
Vaniljekrem
En halv porsjon vaniljekrem (ca. 350g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer
Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Hvor mye kremfløte og vaniljekrem trenger du?
3 dl kremfløte holder til ca. 8-10 boller hvis du liker godt med krem. Hvis du vil fylle litt vaniljekrem i midten klarer du deg med en halv porsjon vaniljekrem.