Firkløverkake med vaniljekrem (og fastelavnsboller)

Firkløverkake med vaniljekrem (og fastelavnsboller)

Picture

More is more…eller hvordan var det igjen? 

Ikke alt går som planlagt, og dette er en kake jeg ikke ville delt (om det ikke var for at jeg filmet alt sammen i dag på instagram stories). Det viktigste er kanskje ikke hvordan det ser ut, men at det kan gjøre noen GLAD ved å bake en kake til noen man bryr seg om. Gratulerer med dagen til alle mødre!
Det er morsdag og fastelavn på samme dag denne helgen, og i lang tid har jeg planlagt å lage en kombinert morsdagskake pyntet med fastelavnboller på toppen. Kaka ble ikke akkurat som jeg hadde sett for meg, og jeg er ikke så stolt av denne, men hey – alt er ikke perfekt her i livet! 

Selv om jeg depper litt over resultatet vil jeg du skal kose deg, enten du baker kake til mor, baker fastelavnsboller eller bare dropper alt sammen. Spre litt glede – bak en kake! 

Frikløverkake – se fremgangsmåte her
5 egg
200 g sukker
50 g mørk sjokolade
2 ss kaffe
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
135 smør/margarin

Sjokolade/karamellkrem:
1 kopp sukker  (ca. 2dl)
1 kopp fløte  (ca.2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (ca.100g)
Firkløver ca. 80 – 100g

Slik lager du firkløverkake:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver.
4. Helles i smurt springform (ca.26 cm) Ovnstemperatur: 180 grader. Steketid: ca.45 min
5. Kok sukker, fløte, smør og Firkløver til en tykk saus. (ca. 10 minutter). Pass på og røre i karamellsausen hele tiden.

Vaniljekrem (klikk her for å se bilder trinn for trinn)
2.5 dl melk
2.5 dl fløte
100 g sukker
35 g maisenna
½ vaniljestang (frø og stang)
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
2. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha i kjelen (også stangen) 
3. Hell melk og fløte i en kjele. 
4. Gi væsken et lite oppkok og hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
6. La det boble og koke et par minutter mens du fortsetter å røre. (
7. Hell kremen utover en flate (for eksempel en tallerken) og kle med plastfilm. Avkjøles i kjøleskap. 

Har pyntet med noen mini-boller (deigemner veide 10 g) og fylt dem med vaniljekrem

Slik setter du kaken sammen:
Start med å lage vaniljekrem utblandet med vanlig pisket krem. Bruk ca. 300 g vaniljekrem og bland med 2 dl pisket kremfløte. 
Fyll ca. 10 -12 miniboller med krem. Sett kjølig. 
Del kakebunnen i to – stryk på vaniljekrem. (På bildet har jeg laget to bunner og delt i to, brukte tre av dem)
Kok firkløverglasur og hell over kaken. Sett på kremboller. Oppbevar kaken kjølig. 

2 Comments
  • Sofie
    Reply
    Posted at 14:25, 9. February 2018

    Hei! Denne kaken ser nydelig ut! Kunne tenkt meg å lage denne til min mor på søndag, men hun har nøtteallergi.. er det mulig å lage glasuren av melkesjokolade? 😊

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:20, 10. February 2018

      Det går helt fint. Bruk akkurat den sjokoladen du vil 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits