Firkløversaus til is

Firkløversaus til is

Jeg klarer ikke tenke klart. Denne sausen er rett og slett noe av det aller, aller beste jeg har smakt. Helt himmelsk!

1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g Firkløver

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Du har kanskje smakt
Firkløverkake?

Her har jeg tatt oppskriften fra karamelltoppingen på Firkløverkaka og gitt den litt ekstra med sirup for å få en enda bedre karamellsmak. Sausen kan oppbevares i kjøleskap i lang, lang tid. Bare ta frem, varm opp og hell over isen.

Så enkelt, og så ufattelig godt!

4 Kommentarer
  • Ragnhild
    Svar
    Skrevet på14:32, 25. april 2013

    Denne sausen må prøves – ser/ høres kjempegod ut 🙂

  • Konditor-elin
    Svar
    Skrevet på16:27, 25. april 2013

    Knallgod!

  • Bente
    Svar
    Skrevet på13:47, 15. april 2016

    Hei! Har prøvd flere oppskrifter på siden din, med stort hell! Trodde ikke jeg kunne bake rosinboller – men det var før jeg fant «dine». Denne sausen høres så god ut – men skal det virkelig ikke være mer enn 50 gram Firkløver? Det er jo nesten ingen ting . . . ; ) Og skal det være en hel dl sukker? Blir det for søtt å kjøre på med mer sjokolade – vil gjerne ha tydelig Firkløver-smak!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:28, 15. april 2016

      Du kan godt redusere sukkermengden til det halve og tilsette mer sjokolade. Her er det bare å teste seg frem til det du mener smaker best. Takk for skryt Bente 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits