Forenklet Key lime pie i glass

Forenklet Key lime pie i glass

Bilde

Sommerlett, frisk dessert

Reklame: Så lett, så godt! Denne desserten rører du sammen med få ingredienser, helt uten steking. Kald Key lime pie på glass er perfekt dessert på en varm forsommerdag. 
En langhelg står for døren, og jeg er i latmannsmodus. Hva er vel bedre enn en skikkelig latmanns-dessert? Søtet kondensert melk er et supert produkt du kan bruke til å lage mange forskjellige desserter. Jeg har tidligere laget både is og Key lime pie i form. 

Denne desserten krever ingen ovn – det er bare å røre sammen og legge lagvis av limekrem, kjekssmuler og krem. Glassene jeg har brukt her er syltetøyglass fra Bonne Maman. Du kan også lage denne i en bolle (se bilde lenger ned). 

Tips! Før du deler Limen – rull den godt på benken slik at den blir myk. Da slipper den saften lettere. 

Tørsleffs Key lime pai i glass (ca. 6 porsjoner)
ca. 12 stk havrekjeks (eks. Digestive, Gjende eller Bixit)
1 boks Tørsleffs kondenserte melk, søt
4 eggeplommer
1 dl ferskpresset limesaft (Du trenger 2-3 stk)

ca. 2 dl kremfløte på toppen tilsatt 1 ss sukker

Slik gjør du:
1. Knus kjeks med hendene (legg i en pose og knus grovt).
2. Rør sammen kondensert melk, eggeplommer og limejuice (ikke pisk, barer rør).
4. Hell blandingen i porsjonsglass eller i en flat form. 
5. Sett i kjøleskap før den skal spises. Før servering: strø på kjekssmuler og legg på en dott med lettpisket kremfløte. 

Lurer du på hva du skal bruke eggehvitene til? De er holdbare i 3-4 uker i kjøleskap (pakk godt inn) – ellerlag marengs eller glutenfrie sjokoladecookies

Bilde

Tørsleffs søtet kondenserte melk 
​fås kjøpt Coop OBS, Mega og på Coop Extra

Bilde

1 dl limejuice, 4 eggeplommer og 1 boks Tørsleffs kondensert melk blandes sammen. Ha kjeks i en pose og knus. Glassene jeg har brukt er Bonne Maman syltetøyglass. 
Bilde

Blandingen tykner så snart limejuicen tilsettes. Helles i prosjonsglass eller i en lav form. Dryss på knust kjeks etter ønske og legg på en kremdott på toppen. 
Bilde

Jeg lagde 3 porsjonsglass (det er nok til ca. 6 glass) resten helte jeg i en lav form og strødde på kjekssmuler. Enkel dessert som er frisk og god! 
6 Comments
  • Veronica
    Reply
    Posted at 21:29, 29. May 2017

    Hei! Kan jeg bruke sitron i stede for lime?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:37, 29. May 2017

      Det går fint.

  • Posted at 08:46, 2. June 2017

    Hei Elin
    Du lager så mye fint og godt. Men det er en ting jeg lurer på har du en oppskrift på gjærbaks med kanel. Jeg har smakt en nydelig variant laget i langpanne .. den var “høy og fluffy” oppskriften var amerikansk og hun ville ikke gi den ut. Det er noe av det beste jeg har smakt…alle rundt bordet kommenterte denne herligheten…

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:49, 2. June 2017

      Ja,da – jeg har masse godt med kanel. Det første som faller meg inn er bollefocaccia med kanel og sukker. Det andre er brytebrød eller monkey bread. Se til høyre under kategorien gjærdeig. Der ligger det massevis av oppskrifter.

  • Lina
    Reply
    Posted at 13:25, 21. June 2017

    Hei Elin,
    Kan jeg bruke Per kjeks? Har minst 10 pakker med kjeks som gjerne vil bli kvitt

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:44, 21. June 2017

      Du kan bruke akkurat hvilken kjeks du liker, men jeg ville kanskje jasset den litt opp? Knus grove kjeksbiter og ha i en panne med litt smør. Tilsett for eksempel litt kanel eller havregryn? Lykke til!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits