Fransk bringebærkake ala Gunn

Fransk bringebærkake ala Gunn

Retro-oppskriftene dere har sendt inn til meg må testes, og her kommer en jeg fikk av Gunn, som følger meg på Instagram. Den er super-enkel og skal bare røres sammen. Du trenger ikke lure: DEN ER KNALLGOD!

Kaka heter fransk bringebærkake, men kan godt kalles hyttekake, fordi den krever minimalt med både utstyr og innsats. Vanligvis legger jeg ikke ut oppskrifter i desiliter fordi det ofte gir upresise oppskrifter, men noen ganger trenger man noe som bare slenges i sammen på null komma niks. Og dette funka som bare det.

Du trenger et desilitermål, en ballongvisp og et par boller. Kaken stekes i en liten langpanne 23 x 33 cm eller i en litt stor springform (ca. 27-28 cm). Det enkleste er å slenge et bakepapir i formen, men smør den gjerne godt og dryss litt mel på som du slår ut. Da vil alt smøret suges opp i kaken igjen mens den avkjøles.

Jeg brukte frosne bringebær, kanskje 100 gram, men her kan du drysse over så mye du vil av den bæra du liker (og har). Sikkert veldig godt med både epler og plommer på også. Å legge på skiver med smør oppå ei sånn kake har jeg aldri gjort før, men som Gunn sier: glem det for all del ikke! Kaken serveres gjerne med litt is eller lettpisket krem.

Fransk bringebærkake ala Gunn
(til langpanne 23×33 cm eller springform ca. 27-28 cm)
4 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
(jeg putta oppi 2 ts vaniljesukker også=
Bringebær ca. 100-150 gram, eller annen frukt/ bær
ca. 100-120 g smør skåret med ostehøvel. Legges på toppen så det dekker hele formen.

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre (bortsett fra sukker) i en bolle, rør sammen egg og sukker i en annen bolle.
2. Ha det tørre i det våte, rør til massen en glatt og hell i form med bakepapir. Dryss på frukt/ bær.
3. Skjær skiver av smør med ostehøvel og legg på så det dekker hele kaken.
3. Stek på 180 grader, midt i ovnen, over/ undervarme i ca. 30-40 min. Bruker du mindre form vil kaken trenge lenger tid.
4. Kaka avkjøles og spises som den er, eller med is eller lettpisket krem. Kaka kan fryses.

Bland det tørre i en bolle, pisk sammen egg og sukker i en annen.
Bland det tørre med det våte.
Ha røra i form, strø på bringebær.
Skjær skiver av smør med ostehøvel. Legg på tett i tett så det dekker hele kaken.
Nydelig, enkel kake. Tusen takk for oppskrift, Gunn!









4.3 based on 3 reviews
12 Kommentarer
  • Winnie Enger
    Svar
    Skrevet på11:20, 23. august 2021

    Hei, bruker du Meieri eller Melange i skiver oppå kaken ? hilsen Winnie

      • Kristin Nicolaysen
        Svar
        Skrevet på16:54, 5. juli 2022

        Piske egg og sukker til eggedosis eller bare piske lett sammen?

  • Nata
    Svar
    Skrevet på11:01, 26. august 2021

    Er det ikke for mye sukker i den?

  • Lillian
    Svar
    Skrevet på17:19, 29. august 2021

    Lagde denne i dag, halve med bringebær og halve med plommer. Den med bringebær ble nyyyyyydelig, og var plutselig spist opp av tenåringen. Men jeg har aldri laget en kake med plommer før, så jeg var nok for gnien på plommene. Den hadde blitt bedre om jeg hadde vært litt rausere og lagt frukten tett i tett slik jeg ser du har gjort på din Saftig plommekake. Takk for enkel og god oppskrift!

  • Therése
    Svar
    Skrevet på11:22, 18. februar 2023

    Mangler oppskriften noe veske? Når jeg veier opp dette blir det til en tørr smuldrete deig.

  • Sidsel
    Svar
    Skrevet på13:30, 6. juni 2023

    Jeg lager bringebærkaken på jobb, dårlig med friske bringebær i kjøleskapet her men kutter sukkerinnholdet og tar i små t-skjeer med bringebærsyltetøy oppå halve røra i formen, syltetøyet drar jeg utover med en gaffel og heller resten av røra over. Tine meierismør i skiver på toppen.

    Ps, brukte bare halvparten av melet og blandet inn en dl fløte😊

  • Hanne Stulen Granly
    Svar
    Skrevet på18:09, 28. juni 2023

    Denne kaken har blitt ny favoritt i vårt hus. Den er også en stor favoritt på jobben min, og er min «go-to» oppskrift når jeg trenger en kake med smak og muligheter. 🤩 takk Elin, for at du har lagt denne på sidene dine.

  • Trine Myhre
    Svar
    Skrevet på12:31, 22. juli 2023

    Jeg ville heller hatt fett i kakedeigen enn oppå. Ville nok gitt en mye saftigere konsistens på kaka. Ellers ok men ikke mer heller.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...

Sjefens mektige sjok..

Denne sjokoladekaken er helt sjef - den har...