Frisk 17. mai-kake med bringebær og ananas

Frisk 17. mai-kake med bringebær og ananas

Picture

En festpyntet bløtkake. Frisk, saftig, bløt og god. Akkurat sånn en 17. mai-kake skal være.
Picture

Saftig kakebunn, bringebærkrem og noen gode biter med ananas…mmm
Picture

Picture

Uansett om det snør, om sola steiker eller om det blåser stiv kuling; på 17. mai skal det stå ei frisk og god bløtkake på bordet. Denne kaka fikk jeg et innfall å festpynte med en slags sølje, men her er det først og fremst den friske smaken inni som teller. Kakedekoren kan du lage som du selv ønsker!
Frisk bløtkake med bringebær og ananas

Kakebunn til 22-24 cm form:
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
______________________________

2 x 1/3 l Kremfløte
4 ss sukker

1 liten boks hermetisk ananas
rørte bringebær (eller syltetøy)
pistasjenøtter

bringebær og blåbær til pynt
(evt. sukkerpasta og marsipan)

Jeg er veldig glad i hermetisk ananas i bløtkaker, men bruk gjerne kiwi, jordbær eller annen frisk frukt hvis du heller liker det. Bringebærsyltetøyet mitt er hjemmelaget og er bær kokt opp med litt sukker. Et alternativ er å røre sammen friske/ frosne bringebær med litt sukker. Smaker helt fantastisk!

Slik lager du kaka:

Stressfri 17. mai-kake

De færreste av oss har tid til å stå å lage ei bløtkake på nasjonaldagen. I år sitter jeg i 17. mai-komiteen på skolen, og vet at også 16. mai kommer til å bli hektisk nok. Men denne kaka kan du fylle med krem og fryse flere dager før bunaden skal på. (Etter at den har fryst inn skikkelig, pakk den godt inn). Dersom du ønsker å lage søljedekoren jeg har på min kake, kan den også gjerne lages ferdig flere dager i forveg.

Ta bløtkaka opp kvelden før den skal spises og la den tine over natten i kjøleskap. Det eneste du trenger å gjøre er å stryke den opp med pisket kremfløte, så legge på dekoren. Da er kaka ferdig!
Vil du lage en større bløtkake, finn oppskrift på kakebunn som er tilpasset din kakeform her

Det er mange som skal bake kake til 17. mai, og om du ikke vil lage denne kaka kommer her noen andre forslag på populære kaker på krem.no:

Sjokoladelangpanne
Banankake
Firkløverkake
Suksessterte
Vannbakkels
Muffins
Krem.no’s Oreodrøm

Picture

Picture

Picture

Picture

Pisk krem og skjær kakebunnen i tre like store deler. Jeg legger den øverste delen nederst (med toppen ned). Det er fordi jeg vil ha den nederste delen av kakebunnen på toppen, ettersom den alltid er helt rett. Begynn med å stryke på bringebærsyltetøy. Mitt syltetøy er særdeles rennende, derfor behøver jeg ikke dynke kaka ekstra. Bland inn litt bringebærsyltetøy i ca. 1/3 del av kremen og stryk på den nederste bunnen. Legg på neste bunn og dynk med litt av ananassaften. Hakk ananas i passe store biter og vend inn i 1/3 del av kremen. Stryk utover, før du legger den siste delen av kakebunnen på. Klem godt på. Bruk så resten av kremen til å stryke opp kantene og toppen av kaka. Husk å sette kaka kjølig «mellom slagene».
Picture

Picture

…dette er valgfritt, altså!

Syntes bare det at den grønne kanten ga en så fin kontrast til det hvite, røde og blå. En vårlig tøtsj 🙂 Så er jeg ekstra glad i pistasjnøtter også, da…

Så, hvis du gidder og har lyst: hakk pistasjnøtter og legg inntil på nederste delen av bløtkaka. Dryss det resterende av. Flytt så kaka over til det fatet den skal serveres på.

Slik lager du sølje-dekoren

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

(Trykk på bildene for å se større bilder) Kejvle ut marsipan og stikk ut små rundinger som legges i eggeglass. La de ligge der til de har tørket og fått fasongen. Kjevle ut sukkerpasta, mål til slik at den passer til din kake. Jeg brukte en tallerken. Tok så en liten, rund utstikker som jeg lagde en kant med. Smeltet litt sjokolade og hadde i et kremmerhus, og markerte kanten på søljen.
Picture

Picture

Picture

17. maiiii-ervi-så-glai-morrrro-vi-har-fra-morrgen-til-kvelll…. 🙂
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...