Din handlekurv er nå tom!
Fruktdessert med marshmallows
Godsaker med frukt og bær, kjekssmuler og myke marshmallows
Etter at bærene har fått et oppkok drar du kjelen av platen og rører inn potetmel utblandet med litt vann (ca. en halv dl). Før gjestene kommer er det bare å finne frem noen porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner). Knus litt sjokoladekjeks eller havrekjeks i bunnen (bruk den du liker best), legg på kompott og dryss på minimarshmallows. Sett på grill-funksjonen i ovnen (sett på ca. 220 grader) og la de stå noen sekunder under elementet. Ja, vi snakker kun sekunder, dette blir fort brent. Server med is og nyyyyyt.
Fruktdessert med marshmallows
500 g frukt eller bær, for eksempel jordbær, bringebær og blåbær
50 g sukker (juster om du syntes det blir for lite søtt)
1 dl vann
1.5 ss potetmel (15 gram) utrørt med ½ dl kaldt vann
ca. 25 g kjekssmuler per porsjon (valgfritt)
Minimarshmallows
Slik gjør du:
1. Vei opp så du får ca. 500 gram frukt eller bær i en kjele. Tilsett sukker og vann.
2. Gi et lett oppkok, eller kok til frukt og bær så vidt er møre.
3. Dra kjelen av plata. Rør ut 1.5 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører.
4. Knus ca. 25 g favorittkjeks i bunnen på porsjonsglass og legg på et lag kompott.
5. Fyll på med marshmallows og sett inn helt øverst i en forvarmet ovn 220 grader. Sett på grill-elementet. La desserten stå i ovnen i noen sekunder – til marshmallowsen begynner å ta farge/ smelte. Spises som den er – eller med litt iskrem til.
|
|