Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Fruktdessert med marshmallows

Fruktdessert med marshmallows

Bilde

Godsaker med frukt og bær, kjekssmuler og myke marshmallows

Lyst til å lage verdens enkleste og raskeste dessert? Stort enklere enn dette går det nemlig ikke an å gjøre det! Lag en fruktkompott av frukt og bær – ta det du har. Laget i samarbeid med Hoff potetmel.
Jeg brukte en blanding av jordbær, bringebær og blåbær, men du kan også bruke for eksempel plommer, epler, kirsebær, aprikos eller nektariner. For å nevne noe. Mine bær trengte bare et bittelite oppkok (slik at bringebærene koker i stykker og jordbærene blir møre) men bruker du for eksempel plommer eller epler må du la det koke til frukten er mør. 

Etter at bærene har fått et oppkok drar du kjelen av platen og rører inn potetmel utblandet med litt vann (ca. en halv dl). Før gjestene kommer er det bare å finne frem noen porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner). Knus litt sjokoladekjeks eller havrekjeks i bunnen (bruk den du liker best), legg på kompott og dryss på minimarshmallows. Sett på grill-funksjonen i ovnen (sett på ca. 220 grader) og la de stå noen sekunder under elementet. Ja, vi snakker kun sekunder, dette blir fort brent. Server med is og nyyyyyt.

Fruktdessert med marshmallows

500 g frukt eller bær, for eksempel jordbær, bringebær og blåbær
50 g sukker (juster om du syntes det blir for lite søtt)
1 dl vann
1.5 ss potetmel (15 gram) utrørt med ½ dl kaldt vann
ca. 25 g kjekssmuler per porsjon (valgfritt)
Minimarshmallows

Slik gjør du:
1. Vei opp så du får ca. 500 gram frukt eller bær i en kjele. Tilsett sukker og vann.
2. Gi et lett oppkok, eller kok til frukt og bær så vidt er møre.
3. Dra kjelen av plata. Rør ut 1.5 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører.
4. Knus ca. 25 g favorittkjeks i bunnen på porsjonsglass og legg på et lag kompott.
5. Fyll på med marshmallows og sett inn helt øverst i en forvarmet ovn 220 grader. Sett på grill-elementet. La desserten stå i ovnen i noen sekunder – til marshmallowsen begynner å ta farge/ smelte. Spises som den er – eller med litt iskrem til.


Bilde

Kompotten kan du godt gjøre ferdig på forhånd og la stå til gjestene kommer. 
Bilde

Anrett i noen fine glass, dryss på marshmallows og sett noen sekunder under salamanderen (grillelementet) 
Bilde

Nydelig sommerdessert! For flere tips til hva du kan bruke potetmel til – se potetmel.no
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...