Fruktsalat de luxe

Fruktsalat de luxe

Picture

Fruktsalat kan serveres med eller uten vaniljesukkerlake. Velger du «de luxe» varianten har du en festdessert!
Fruktsalat

Man tager hva man haver samt det du best kan like, men styr unna bløt frukt. Eksempler på frukt som egner seg:

Appelsin
Eple / Pære
Mango
Kiwi
Druer
Ananas
Melon
Pasjonsfrukt

Husk å bland inn eple/pære helt til slutt slik at den ikke blir brun.
Sukkerlake: 1 dl sukker og 1 dl vann kokes opp sammen med en halv vaniljestang, hvor vaniljefrøene er skrapt ut og blandet i kjelen. Rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl litt og hell over fruktsalaten. Rør forsiktig i frukten slik at vaniljefrøene fordeles jevnt. La den gjerne stå noen timer i kjøleskap for den skal spises.

Picture

«De luxe» sukkerlake: Kok opp en dl vann med en dl sukker. Lager du en stor porsjon fruktsalat kan du gjerne bruke to dl sukker og koke det opp med to dl vann og tilsette en hel vaniljestang.
Hvem sa at fruktsalat var kjedelig?

Det er januar og mediene tyter ørene våre fulle av budskap om slanking, sunnhet, nyttårsforsetter og trening. Men vit at dette ikke er et bidrag i rekken! Dagens blogginnlegg er faktisk IKKE et forsøk på å gjøre deg sunn og slank, men å vise for hele verden hvordan man lager en helt himmelsk dessert. En dessert jeg vil påstå er sterkt undervurdert!

Fruktsalat forbindes ofte med en rund hermetikkboks fylt med sukkertrekt frukt uten tyggemotstand. Dersom du forsøker å lage fruktsalaten selv av frisk frukt kan jeg love deg en overraskelse. Gjør du litt stas på deg sjøl lager du «de luxe» varianten og tilsetter litt sukkerlake laget med ekte vanilje.

Har du barn i huset? La de gjerne få være med å skjære opp frukten i biter. De putter like mye i munnen som i bollen 🙂

Desserten serveres med lettpisket krem, is, vaniljesaus  – eller helt naturlig uten noe til.

Picture

En god fruktsalat skal være balansert og ikke ha for mye av det ene eller det andre. Men hva du putter i av frukt bestemmer du selv 🙂
Picture

Appeslinfileter gjør seg mye bedre i en fruktsalat enn oppklipte båter. Skjær av skallet først.
Picture

Bruke en skarp kniv og skjær ut hver båt.
Picture

Delikat og dekorativ. Full av C-vitamin og god smak.
Picture

Slik skjærer du mangoen for å unngå den avlange steinen i midten!
2 Kommentarer
  • Beate L
    Svar
    Skrevet på12:31, 22. desember 2013

    Takk for gode oppskrifter, her blir det i år både «Fruktsalat de luxe» og karamellpudding på dessertbordet 1. juledag. Fløtekarameller og sjokoladetrøfler ligger klare til servering 😀
    Riktig god jul til deg og dine! Masse lykke til videre, jeg gleder meg til å følge deg i 2014!
    Julehilsen fra Beate L

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på15:44, 22. desember 2013

    Takk for knallfin kommentar Beate 🙂 Ønsker deg en riktig god jul og alt godt for det nye året! Kos deg med alt det gode du har laget/ skal lage 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits