Din handlekurv er nå tom!
Fyldig ostekake med sjokolade
Enkel ostekake med sjokoladesmak – uten gelatin
Valgte å ikke hakke sjokolade og blande inn i sjokoladekremen – det velger du selv. Den er ikke veldig søt, så tilsett litt sukker i kremen du har på toppen.
Blir veldig god om den står natten over i kjøleskap – så bare pisker du krem og legger på bær når den skal spises.
Bunn:
200 g digestive eller annen havrekjeks
70 g smør
Ostekrem med sjokolade
50 g sjokolade (+ evt 50 gram som hakkes og blandes inn i kremen)
2 ss sterk kaffe (flytende)
25 g kakao
200 g kremost (nøytral)
3 ss sukker
1.5 dl kremfløte + 2 ss fløte (eller kaffelikør)
ca. 1.5 – 2 dl kremfløte til pynt på toppen
Slik gjør du:
1. Knus kjeks sammen med smeltet smør. Klem ut i en 20-22 cm form.
2. Settes i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl.
3. Pisk 1.5 dl kremfløte til bløt krem. Sett kjølig.
4. Rør (romtemperert) kremost og sukker sammen med håndkraft. Tilsett kakao og 2 ss fløte (eller kaffelikør). Rør massen glatt med en visp.
5. Brekk opp sjokoladen i biter og tilsett 2 ss varm kaffe. Smelt i mikro eller over vannbad.
6. Tilsett smeltet sjokolade i kremostblandingen. Rør glatt.
7. Rør inn pisket kremfløte.
8. Hell kremen i den avkjølte bunnen. La stå til den er avkjølt.
9. Pynt evt. med pisket kremfløte og bær.
|
|
Vegard
Hei, Elin!
Tror du det blir bra hvis man bytter ut kremfløtetoppingen med marengs (og evt brenne den litt på toppen)?
Isåfall, kan marengsen også lages dagen før, eller vil du anbefale at den lages samme dag som den serveres?
Konditor-Elin
Det kan sikkert passe utmerket, for kaka i seg selv er ikke så søt. Marengsen må lages samme dag 🙂
Gro Bolstad
Hei. Er det kokesjokolade du bruker eller melkesjokolade?
Elin Krem.no
Bruk det du liker best selv. Jeg har brukt mørk.