Fyldig ostekake med sjokolade
Enkel ostekake med sjokoladesmak – uten gelatin
Valgte å ikke hakke sjokolade og blande inn i sjokoladekremen – det velger du selv. Den er ikke veldig søt, så tilsett litt sukker i kremen du har på toppen.
Blir veldig god om den står natten over i kjøleskap – så bare pisker du krem og legger på bær når den skal spises.
Bunn:
200 g digestive eller annen havrekjeks
70 g smør
Ostekrem med sjokolade
50 g sjokolade (+ evt 50 gram som hakkes og blandes inn i kremen)
2 ss sterk kaffe (flytende)
25 g kakao
200 g kremost (nøytral)
3 ss sukker
1.5 dl kremfløte + 2 ss fløte (eller kaffelikør)
ca. 1.5 – 2 dl kremfløte til pynt på toppen
Slik gjør du:
1. Knus kjeks sammen med smeltet smør. Klem ut i en 20-22 cm form.
2. Settes i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl.
3. Pisk 1.5 dl kremfløte til bløt krem. Sett kjølig.
4. Rør (romtemperert) kremost og sukker sammen med håndkraft. Tilsett kakao og 2 ss fløte (eller kaffelikør). Rør massen glatt med en visp.
5. Brekk opp sjokoladen i biter og tilsett 2 ss varm kaffe. Smelt i mikro eller over vannbad.
6. Tilsett smeltet sjokolade i kremostblandingen. Rør glatt.
7. Rør inn pisket kremfløte.
8. Hell kremen i den avkjølte bunnen. La stå til den er avkjølt.
9. Pynt evt. med pisket kremfløte og bær.
|
|