Fyldig ostekake med sjokolade

Fyldig ostekake med sjokolade

Bilde

Enkel ostekake med sjokoladesmak – uten gelatin

Liker du lettvint sjokolade-ostekake som ikke er for mektig er dette kaka for deg. 
Denne kaken har vært på krem.no siden nittitallet. Av en eller annen grunn forsvant den i dragsuget da siden ble blogg. ​Det er år og dag siden jeg lagde den sist, men du verden – den funker fortsatt som bare det! Jeg lagde den i en bitteliten springform (18 cm) for å få litt høyde på den. Det behøver du slett ikke. Den kan lages i ca. 22 cm form også. Men, kaka er ikke stor. Bare husk det! 

Valgte å ikke hakke sjokolade og blande inn i sjokoladekremen – det velger du selv. Den er ikke veldig søt, så tilsett litt sukker i kremen du har på toppen. 

Blir veldig god om den står natten over i kjøleskap – så bare pisker du krem og legger på bær når den skal spises. 

Fyldig ostekake med sjokolade
Bunn:
200 g digestive eller annen havrekjeks
70 g smør

Ostekrem med sjokolade
50 g sjokolade (+ evt 50 gram som hakkes og blandes inn i kremen)
2 ss sterk kaffe (flytende)
25 g kakao
200 g kremost (nøytral)
3 ss sukker
1.5 dl kremfløte + 2 ss fløte (eller kaffelikør)

ca. 1.5 – 2 dl kremfløte til pynt på toppen

Slik gjør du:
1. Knus kjeks sammen med smeltet smør. Klem ut i en 20-22 cm form.
2. Settes i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl. 
3. Pisk 1.5 dl kremfløte til bløt krem. Sett kjølig. 
4. Rør (romtemperert) kremost og sukker sammen med håndkraft. Tilsett kakao og 2 ss fløte (eller kaffelikør). Rør massen glatt med en visp. 
5. Brekk opp sjokoladen i biter og tilsett 2 ss varm kaffe. Smelt i mikro eller over vannbad. 
6. Tilsett smeltet sjokolade i kremostblandingen. Rør glatt.
7. Rør inn pisket kremfløte.
8. Hell kremen i den avkjølte bunnen. La stå til den er avkjølt.

9. Pynt evt. med pisket kremfløte og bær. 

Bilde

Bilde

Pisk krem, smelt sjokolade med kaffe og ha sukker, kremost og kakao sammen i en bolle. For å gjøre det lettere å blande hadde jeg ik 2 ss fløte. Vil du heller ha litt likør kan du bruke det. 
Bilde

Myk, sjokoladete og mild (men mektig) ostekake. Du kan fint bare stryke utover den piskede kremen på toppen. Jeg har brukt en sprøytepose og en tyll (sprøytetupp) for å få et litt fint mønster. På toppen har jeg revet litt sjokolade. 
Bilde

Kaken oppbevares i kjøleskap frem til den skal serveres. Legg på bærene rett før den skal spises. God helg! 
2 Kommentarer
  • Vegard
    Svar
    Skrevet på12:14, 18. juni 2017

    Hei, Elin!
    Tror du det blir bra hvis man bytter ut kremfløtetoppingen med marengs (og evt brenne den litt på toppen)?
    Isåfall, kan marengsen også lages dagen før, eller vil du anbefale at den lages samme dag som den serveres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:46, 18. juni 2017

      Det kan sikkert passe utmerket, for kaka i seg selv er ikke så søt. Marengsen må lages samme dag 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits