Fylte profiteroles

Fylte profiteroles

Picture

Picture

Eller sagt på norsk: vannbakkelskuler fylt med krem

Undervurdert godsak! Som vist på julekartogen til Q Melk Skummet.

Vannbakkels        
1,25 dl vann
1,25 dl Q Melk
125 g smør/margarin
125 g hvetemel
4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du (se bilder av fremgangsmåten her)
1. Kok opp vann, melk og smør/ margarin (det er viktig at det koker).
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet. 
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 
6. Eggene blandes inn ett for ett.  
7. Bruk en skje eller sprøyt ut små kuler på bakepapir.
8. Stekes på 200 grader ca. 20-25 minutter.

Montering:
Pisk opp 1/3 l Q Kremfløte med 2 ss sukker (eller lag vaniljekrem). Del vannbakkelskulene i to og fyll med krem. Pynt med melisglasur (melis og vann) eller hell over litt smeltet sjokolade. 


Picture

Picture

Jeg fylte kulene med vaniljekrem. Lagde et kryss under kulene med en kniv, deretter fylte jeg vaniljekremen i en sprøytepose. Bruker en rund tyll (tupp) ytterst, og stikker den inn i kulen. Klem slik at den fylles med krem. 

Å STABLE vannbakkelskuler fylt med krem, det er en liten prøvelse… 🙂
Her – et par andre varianter – henholdsvis med melisdryss og med sjokoladesaus (like deler fløte og sjokolade):

Picture

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits