Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Ganachekake til åtteåringen

Ganachekake til åtteåringen

Bilde

Kake med konfektkrem til åtteåringen

I dag skal det feires barnebursdag, og frøkna fikk den kaken hun likte best – nemlig et vanlig sukkerbrød lagt sammen med mange lag med skikkelig konfektkrem, også kalt ganache. Enkelt, holdbart og meeeeget mektig og godt. Pyntingen var vi sammen om 🙂
Kaken er enkel og kan lages ferdig god tid i forvegen. Pynten også. Min åtteåring liker denne kaken kjempegodt, men den har en «voksen» smak – en litt mildere krem eller kanskje rett og slett bare syltetøy vil kanskje gjøre seg bedre til barneselskapet – bare så du tenker litt på det. 

Det som er så fint med denne kaken er at den ikke behøver kjøling. Den er holdbar i et par uker (minst) og kan lages ferdig lenge før selskapet. Pyntetrikset er enkelt og det geniale er at man lager et lokk som bare kan skyves over på en hvilken-som-helst kake, som for eksempel sjokoladekake, bløtkake eller kanskje gulrotkake?

Det kommer ikke så mange i dette selskapet så jeg lagde et sukkerbrød ca. 18 cm i diameter. Her finner du oppskrift på sukkerbrød.

Ganachen er laget med 1 kartong fløte (3.3 dl) som varmes til kokepunktet. Helles over ca. 300 g hakket sjokolade (lys eller mørk).  Røres glatt. Lages gjerne en dag i forveg. Sett i romteperatur når du skal bruke den (kan oppbevares i kjøleskap eller i romtemperatur).

Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)

Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 

Kjevle ut og skjær ut en runding (ta en tallerken eller lignende) like stor som toppen av kaka du skal dekke. 

Stikk ut stjerner og hjerter eller bokstaver. Festes på lokket med litt gele på tube (eller melisglasur)

Skjær kakebunnen i fire deler. Stryk på romtemperert ganache på hvert lag.. Stryk til slutt ganache rundt hele kaka. Riv litt sjokolade med en skreller og ha på sidene om ønskelig. Legg det ferdigpyntede lokket på kaken og sett eventuelt på lys. 

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Liten kake til lite selskap. Martha har fått kaken hun liker aller best og fikk pynte den selv (med litt hjelp fra mamma) 🙂 For å få fasong på blomstene og stjernene, la jeg dem til tørk i en eggekartong. 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...