Din handlekurv er nå tom!
Ganachekake til åtteåringen
Kake med konfektkrem til åtteåringen
Det som er så fint med denne kaken er at den ikke behøver kjøling. Den er holdbar i et par uker (minst) og kan lages ferdig lenge før selskapet. Pyntetrikset er enkelt og det geniale er at man lager et lokk som bare kan skyves over på en hvilken-som-helst kake, som for eksempel sjokoladekake, bløtkake eller kanskje gulrotkake?
Det kommer ikke så mange i dette selskapet så jeg lagde et sukkerbrød ca. 18 cm i diameter. Her finner du oppskrift på sukkerbrød.
Ganachen er laget med 1 kartong fløte (3.3 dl) som varmes til kokepunktet. Helles over ca. 300 g hakket sjokolade (lys eller mørk). Røres glatt. Lages gjerne en dag i forveg. Sett i romteperatur når du skal bruke den (kan oppbevares i kjøleskap eller i romtemperatur).
Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)
Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn.
Kjevle ut og skjær ut en runding (ta en tallerken eller lignende) like stor som toppen av kaka du skal dekke.
Stikk ut stjerner og hjerter eller bokstaver. Festes på lokket med litt gele på tube (eller melisglasur)
Skjær kakebunnen i fire deler. Stryk på romtemperert ganache på hvert lag.. Stryk til slutt ganache rundt hele kaka. Riv litt sjokolade med en skreller og ha på sidene om ønskelig. Legg det ferdigpyntede lokket på kaken og sett eventuelt på lys.
|
|