Din handlekurv er nå tom!
Godtefylte cookies
Småkjeks til Halloween – pinata style
Egentlig skulle jeg hatt en gresskar- eller flaggermusutstikker, men hvem har vel det? Derfor ble disse helt runde. Har du ikke utstikker kan du bruke noe annet, for eksempel et eggeglass og en kork.
De er limt sammen med litt smeltet sjokolade, du kan godt bruke melis også. Glasuren er eggehviteglasur. Det betyr at jeg har tatt eggehvite i stede for vann og rørt sammen med melis. Det gir en hvitere, fastere og hardere glasur når den stivner. Inni kan du bruke sjokoladelinser (du finner dem i hylla sammen med kakepynt) eller mini smarties.
Jeg har med vilje laget kakene små. Spises i ett eller to jafs.
50 g melis
100 g smør/ margarin
130 g hvetemel
20 g kakao
1 eggeplomme
minismarties eller sjokoladelinser
til å lime sammen og pynte: 15-20 g sjokolade
Lyst til å lage noen bollelarver også?
Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft
Slik gjør du:
1. Bland sammen romtempererte ingredienser med fingrene. Kna sammen til en deig og legg kjølig i ca. en halv time.
2. Kjevle ut deigen og stikk ut ringer på 4 cm (2.5 cm). Du trenger to hele (topp og bunn) og to hule (som legges på hverandre etter steking) per kake.
3. Stek på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl.
4. Smelt sjokolade i mikroovn eller over vannbad. Lag en sprøytepose eller bruk en skje for å fordele sjokolade på ringene for å lime dem sammen.
5. Legg sammen en bunn, to hule ringer og fyll på med sjokoladelinser. Legg til slutt på «lokket».
6. Lag melisglasur og pynt etter ønske.
|
|