Granola med kokosolje

Granola med kokosolje

Knasende god granola med få ingredienser

Reklame: Granola laget med havregryn, mandler, kokosolje, litt honning og rosiner. Superenkelt og supergodt. 
Kokosolje er et relativt nytt bekjentskap for meg, men et lite søk på nettet forteller at dette er et svært anvendelig produkt. Ikke bare brukes det til hud og hår, oljen er også ypperlig å bruke til matlaging. Coconut oil fra Green Choice tåler høy varme, er smaksnøytral og perfekt å bruke til denne granolaen. 

Frø og korn og knas kan varieres, og som jeg alltid sier – bruk det du liker best. Rosiner kan byttes ut med alt annet av tørket frukt som for eksempel aprikos, bananer, gojibær, svisker eller tranebær. Selv er jeg svak for kokos og tilsatte et par skjeer. Har du behov for en miks av frø eller korn, bruk det. Har ført opp kanel og vaniljesukker som valgfritt. Honningmengde er selvfølgelig også mulig å justere. Jo mer søtt, jo mer klumpete granola. 3 ss honning er ikke mye, den henger ikke sammen i store klumper. ​ 

Hvorfor jeg putter blandingen i ovnen? Når nøtter og frø/ korn og havregryn blir ristet (utesttes for høy varme) frigjøres noen eventyrlige smaker. Du får meg aldri til å spise en granola som ikke er ristet (men husk for all del at den tørkede frukten IKKE skal inn i ovnen. Den skal tilsettes etter at blandingen er avkjølt.)

Granola med kokosolje
5 dl (225 g) havregryn 
100 g hakkede mandler eller nøtter
75 g Green Choice Coconut Oil
3 ss (35 g) (flytende) honning
75-100 g rosiner eller annen tørket frukt

valgfritt:
3 ss revet kokos (kokosmasse)
0.5 ts kanel
0.5 ts vaniljesukker
en klype salt

Slik gjør du:
1. Vei opp coconut oil og smelt over lav varme eller i mikroovn sammen med honning.
2. Hakk mandler/ nøtter.
3. Vei opp havregryn + evt kokos, kanel, vaniljesukker og salt
4. Bland alt godt sammen og fordel utover en plate.
5. Sett platen i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før rosiner eller annen tørket frukt tilsettes. 

Varm kokosolje og honning, bland det tørre og hakk mandler. Bland alt i en bolle og spre på en bakeplate. Rist i ovnen 180-200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før rosiner tilsettes.

Green Choice Coconut Oil er en deodorisert kokosolje av høy kvalitet, fri for lukt og smak. Perfekt for baking og steking. Det er økologisk og øko-merket og tåler høye temperaturer. Uten gluten og laktose. Også egnet for et vegansk kosthold. Oljen blir flytende ved 25 grader.
Selges i Kiwi, Spar, Meny og Mega. Fra og med siste uke i februar vil den også være tilgjengelig i Coop Extra, Obs og hos Bunnpris. 
Krukken med granola blir raskt tom her i huset. Denne varianten krever få ingredienser og er rask å lage. Supergodt! 
2 Comments
  • Findus
    Reply
    Posted at 09:28, 1. February 2017

    Knallgodt! Spesielt godt med honning fra egne kuber i hagen 😉
    Dette kan jo fint inngå i tilslørte bondepiker, som bunn i fromasj-/ostekake m.m…. Mer mat med honning, Elin!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:33, 1. February 2017

      Fy søren så heldig du er Findus! Egne kuber! Helt enig med deg, denne granolaen ble veldig delikat på smak – ypperlig til desserter. Mer mat med honning er notert.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits