Din handlekurv er nå tom!
Grove rundstykker
Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er akkurat ferdig med en bok, men er allerede i gang med en ny. Tiden strekker ikke helt til, derfor ble det å hente frem en oppskrift jeg lagde for et ukeblad for noen år siden.
Deigen trenger tid – vil du at det skal gå raskere, tilsett mer gjær. Grunnen til at jeg bruker så lite gjær er fordi deigen utvikler god smak over tid.
Vil du heller lage fine rundstykker?
Deigen kan være litt klissete å jobbe med, men det gir bare ekstra saftige og gode rundstykker.
Grove rundstykker (12-14 stk)
3.5 dl vann + 0.5 dl (bruk gjerne kald/ romtemperert væske)
250 g hvetemel
125 g sammalt hvete fint
125 g sammalt hvete grovt
10 g gjær
25 g smør/ margarin
2.5 ts salt
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra salt, smør og 0.5 dl vann.
2. Elt deigen i ca. 5-6 min på lav hastighet.
3. Tilsett 0.5 dl vann, smør/margarin (romtemperert eller kaldt) og salt.
4. Elt deigen i 6-7 min. Sett opp farten og elt i ca. 3-4 min til deigen slipper bollen.
5. Pakk bollen inn i plast og la stå på benken i ca. 1.5 t.
6. Ta litt olje/ mel på fingrene og del deigen opp i 12-14 biter (ca. 75 gram). Rull boller og sett på plate.
7. Etterhev ca. 45 min. – 1 t. Spray eller pensle med vann.
8. Stekes litt ned i ovnen på 240° (varmluft) i 12-15 min. Avkjøles på rist.
Kathrine
Takk for oppskrift, ble knallgode!
Eirin Aaen
Er det fersk eller tørrgjær?
Elin Krem.no
fersk