Din handlekurv er nå tom!
Gulrot- og gresskarkake i langpanne
Saftig kake med myk kremost-topping
(PS. Om du ikke har gresskar – kan du erstatte med gresskarmengde med gulrot)
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl demerarasukker
2 dl sukker
2 ts kanel
4 egg
2.5 dl nøytral olje
250 g finraspet gulrot
200 g finraspet gresskar
Ostekrem
250 g kremost (nøytral smak)
100 g mykt smør
150 g melis
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av den tørre.
2. Tilsett revet gulrot og gresskar.
3. Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre. Helles i langpanne og stekes på ca. 180 grader. Trenger 30-45 minutter på nederste rille.
4. Avkjøl kaken og ha på krem:
Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
|
|
Linn
En ting jeg har lurt på en stund, og det er hvorfor tilsette olje i gulrotkaker? Når det utelates bruk av smør, hvorfor ikke i det minste tilsette litt salt?
Du er riktig person å spørre her, føler jeg 🙂
Konditor-Elin
Gulrotkake-oppskrifter har gjerne sin opprinnelse i USA, og der benytter de olje. Det gir kaken sin karakteristiske saftige konsistens. Du kan gjerne erstatte olje med smør, da helst smeltet. Ettersom gulrotkake ofte består av mange «tunge» ingredienser gir olje kaken en litt lettere preg. Alternativet er å piske smør og sukker, men da vil den få et «formkake»-preg. Så til salt. Jeg er enig med deg at den godt kunne hatt litt salt i seg, det får smakene bedre frem. Men. Den nøytrale osten som benyttes i kremen er salt, og personlig syntes jeg den gjør at smakene balansere fint sammen.
Linda Moen
Hei 🙂 lurer på hvilken olje du bruker. Er jo en hel jungel der ute… Jeg lagde nemlig en Gulrotkake nå og brukte kaldpresset rapsolje til baking. Synes smaken blir veldig fremtredende og ikke spesielt god. Tips??
Konditor-Elin
Bruk noe helt smaksnøytralt – soya, raps eller solsikke. Rapsolje merket til baking egner seg nok ikke så godt til kaker, men til brød og salte deiger.
Hilde
Hei. Fann en oppskrift på gulrotkake pånettet, det det sto 1 ts salt i ingrediensene. Er de nødvendig å salt i gulrotkake? Såg det sto at det skulle være natron og bakepulver i oppskriften. Reknet med at natron alene ikke vil gi en så veldig høy kake?
Konditor-Elin
Nei, salt er ikke nødvendig, men det er med på å gi smak. Med bakepulver og natron vil du sikre at kake hever. Natron reagerer med syre, mens bakepulver frigjør gass når kaken kommer i ovnen.
Heidi H. Andersen
Må bare få si at denne kaka er SÅ god!! Jeg baker den som muffins for tredje året på rad etter å atter en gang ha sittet igjen med enorme mengder gresskarkjøtt etter å ha lagd gresskarlykt. For å få brukt opp så mye som mulig av gresskaret, har jeg byttet ut gulrot med gresskar, og jeg synes det funker fint. Har også hakkede valnøtter oppi. Nam!