Din handlekurv er nå tom!
Halvgrove horn (fylte)
Matbokser skal fylles, og av den grunn har jeg bakt noen halvgrove horn og fylt dem med tradisjonelt pizzafyll. Oppskriften er hentet fra den siste boken min, Min første bakebok, og er en grunnoppskrift du kan bruke til det meste (pizza, rundstykker, brød etc)
I boka finnes det to oppskrifter på deigen; en hvis du bruker en maskin og en annen hvis du ikke har maskin. Her får du maskin-oppskriften.
Fyllet kan du variere som du selv vil – jeg brukte opp rester i kjøleskapet og fylte hornene med skinke, pepperoni og revet ost. Hadde et halvt glass pizzasaus igjen, som jeg smurte på.
Fylte, halvgrove horn (ca. 16 stk)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin
5 ½ dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
15 g salt
Fyll:
1/2 glass pizzasaus eller tomatpure
ca. 100 g revet ost/ skiver av ost + ost til toppen
100 g skinke / eller pepperoni
tørket oregano (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Vei opp hvetemel og sammalt mel i bakebollen.
2. Smuldre inn gjær og hell i vann. Tilsett en halv dl vann til om deigen virker fast.
3. Elt deigen på middels fart minst ti minutter før du tilsetter salt.
4. Når saltet er eltet inn, dra en pose eller et trekk over bakebollen og la den stå på benken en times tid.
5. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to rundinger (ca. 35 cm i diameter)
6. Del hvert deigemne i åtte. Smør på pizzasaus eller tomatpure. Ha på pepperoni, skinke, dryss over revet ost og oregano.
7. Rull deigbitene sammen, form som horn og sett på plate.
8. Etterhev på benken i ca. en halv til en tre kvarter. Pensle eller spray med vann sånn at deigen ikke tørker ut.
9. Dryss på ost på toppen og stek ett hakk ned fra midten i ovnen på 230 grader over- og undervarme eller 225 grader varmluft i ca. 10–15 minutter.