Din handlekurv er nå tom!
Halvgrove rundstykker til morsdag og valentines
Hjertevarme smågrove rundstykker
7 dl kaldt vann
750 – 850 g hvetemel
250 g sammalt hvete fint
25 g gjær
15 g salt
4 ss olje
1 ss sukker
1 egg
(egg og sukker kan sløyfes!)
Slik gjør du:
1. Bland alt i en bakemaskin (med krok), tilsett kald væske. Husk at du alltid kan justerere deigen ved å tilsette mer væske, ikke mer mel.
2. Alt blandes først sammen (til du har en deig) og eltes deretter godt, opp i mot maks fart i 7-10 minutter.
3. Deigen settes på benken (eller i kjøleskap om du vil vente lenger med å bake den ut) (Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (1-2 timer på benken) deles den opp ca. 60 grams store deigemner.
5. Trill til runde kuler.
6. Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve under et klede (eller helst plast) en time – halvannen. Klipp ut et hjerte av en plastpose. Pensle eller spray på vann på rundstykkene.
7. Legg hjertet på som en sjablong og dryss mel over (jeg brukte rugmel – bruk det du har)
8. Sett inn nederst i ovnen på 280 grader. Hell en halv kopp med vann i bunnen av ovnen. Skru umiddelbart ned ovnen til 240 grader og stek i ca. 10-15 minutter (de skal ha farge under) .
|
|
Solfrid
Søte rundstykker 🙂