Din handlekurv er nå tom!
Hjemmelaget sjokoladepudding
Silkemyk panna cotta med sjokolade
2 dl h-Melk
100 g sjokolade (halvbland lys og mørk)
40 g sukker
3 blader gelatin
Frø av 1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
Litt pisket Kremfløte til pynt
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
2. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
3. Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm det til kokepunktet.
4. Dra kjelen av kokeplaten, avkjøl litt før du rører inn finhakket sjokolade. Rør godt til alt er smeltet. For å få en jevn fin farge på desserten, bruk gjerne en stavmikser når du blander fløtemelken og sjokoladen. Pass på at væsken ikke er for varm.
5. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i sjokoladeblandingen.
6. Bland godt og hell i porsjonsglass.
7. Settes i kjøleskap 3-4 timer, eller la stå natten over.
Denne desserten trenger egentlig ikke så mye mer enn en kremdott til, men har du lyst på en skikkelig god vaniljesaus til kan du lage denne her.
|
|
Jeg tok MANGE forskjellige bilder av denne desserten. Her er noen av dem…
nina
hei! tenkte jeg skulle lage denne til jul, men hvor mange porsjoner er denne oppskriften på? 🙂
Konditor-Elin
Det kommer litt an på hvor mye du heller i hvert glass, men ca. 3- 4 porsjoner vil jeg anslå det holder til.
Andreas
Hei.
Omtrent hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet før den blir dårlig?
Konditor-Elin
Hei Andrea, denne holder seg lenge i kjøleskap, men den vil tape seg i smak etter to-tre dager. Pakk inn i plast! Et par uker vil den fint kunne holde seg.
Birgitte sundås
Hei.
Har prøvd samme oppskrift med hvit sjokolade, mem sjokoladen la seg som et stivt lokk når den ble kald.
Elin Krem.no
Bruk en stavmikser neste gang. Hvit sjokolade oppfører seg annerledes enn vanlig mørk.
Linda
Bruker du kokesjokolade?
Elin Krem.no
jeg tar den sjokoladen jeg har. Halvparten lys, halvparten mørk