Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

 

Picture

Verdens beste iskrem lager du selv

Lyst på en ekstra, ekstra god dessert? Da skal du lage hjemmelaget vanilje-is! Her får du fremgangsmåten på hvordan du lager iskremen på Q-Helmelks julekartong.

Verdens beste hjemmelagde vanilje-is

3 dl Kremfløte
3 dl Melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
120 g sukker

Slik gjør du:
1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen).
3. Gi fløtemelken et oppkok.
4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
8. Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren.
9. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene).

Bildene viser deg hvordan du skal gjøre det:

Picture

Eggedosis piskes mens fløtemelk varmes

Picture

Varm melk til kokepunkt og hell over eggedosisen mens du rører

Picture

Hell alt tilbake i kjelen

Picture

Varm forsiktig opp til det blir til det har en saus-konsistens, rør hele tiden. MÅ IKKE KOKE!!!

Picture

Avkjøl røren før du heller i en form og setter i fryseren. Rør godt et par ganger under innfrysing for å bryte opp iskrystallene

Picture

Fordel isen i ønsket form og dekk til med plast

Picture

Picture

1Kommentar

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits