Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

 

 

Picture

 

Verdens beste iskrem lager du selv

Lyst på en ekstra, ekstra god dessert? Da skal du lage hjemmelaget vanilje-is!

 

Verdens beste hjemmelagde vanilje-is
3 dl Kremfløte
3 dl Melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
120 g sukker

Slik gjør du:
1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen).
3. Gi fløtemelken et oppkok.
4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
8. Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren.
9. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene).

 
 
Bildene viser deg hvordan du skal gjøre det:

Picture

 
Eggedosis piskes mens fløtemelk varmes

Picture

 
Varm melk til kokepunkt og hell over eggedosisen mens du rører

Picture

 
Hell alt tilbake i kjelen

Picture

 
Varm forsiktig opp til det blir til det har en saus-konsistens, rør hele tiden. MÅ IKKE KOKE!!!

Picture

 
Avkjøl røren før du heller i en form og setter i fryseren. Rør godt et par ganger under innfrysing for å bryte opp iskrystallene

Picture

 
Fordel isen i ønsket form og dekk til med plast

 

 

 

 

 

Be the first to write a review
1Kommentar

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...