Din handlekurv er nå tom!
Hjertemakroner
Jada, jeg veit du sikkert driter i valentinesday, men likevel – kanskje det kunne varme noen å få noen hjertemakroner? Det skal ikke så mye til for å glede noen nå om dagen. Kanskje du planlegger bryllup? Da er det veldig fint med noen hjertemakroner. I det hele tatt – det er fint å bake disse for å ha noe å se fram i mot.
Jeg kjøper mandelmel på Coop obs og har siktet det for å få ekstra glatt overflate. Fargen jeg har brukt er en gel- farge, det betyr ekstra konsentrert. Så konsentrerte farger får du kanskje ikke kjøpt på dagligvarebutikken, men du finner dem i butikker som selger bakeutstyr.
I dag fylte jeg makronene med en rest jeg hadde med lemon curd. Den blandet jeg med en rest med swiss meringue smørkrem jeg hadde i kjøleskapet. Det ble veldig godt. Dessverre er mengden så liten at jeg ikke får laget noen egen oppskrift på det – anbefaler deg å fylle makronene med det du kan like, for eksempel smeltet sjokolade, lemon curd eller bringebær curd? (Tilsett en eller halvannnen plate gelatin).
Dette er en liten porsjon, men passer fint å lage om du har et par eggehviter til overs. Fyll og putt i fryseren.
Til alle som spør hvilket underlag jeg bruker: det er en teflonmatte kjøpt på REMA en gang i tiden. Den har jeg klippet til så den passer platen min.
Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25 ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker (du kjøper det i butikker med større utvalg)
70 g melis
80 g mandelmel
rød farge
Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. La blandingen stå på benken i ca. 10 minutter, til sukkeret er oppløst.
2. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge. Vil du se konsistens på massen, gå til dette innlegget.
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek på varmluft 140 grader i 15-20 min.