Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjertemakroner

Jada, jeg veit du sikkert driter i valentinesday, men likevel – kanskje det kunne varme noen å få noen hjertemakroner? Det skal ikke så mye til for å glede noen nå om dagen. Kanskje du planlegger bryllup? Da er det veldig fint med noen hjertemakroner. I det hele tatt – det er fint å bake disse for å ha noe å se fram i mot.

Jeg kjøper mandelmel på Coop obs og har siktet det for å få ekstra glatt overflate. Fargen jeg har brukt er en gel- farge, det betyr ekstra konsentrert. Så konsentrerte farger får du kanskje ikke kjøpt på dagligvarebutikken, men du finner dem i butikker som selger bakeutstyr.

I dag fylte jeg makronene med en rest jeg hadde med lemon curd. Den blandet jeg med en rest med swiss meringue smørkrem jeg hadde i kjøleskapet. Det ble veldig godt. Dessverre er mengden så liten at jeg ikke får laget noen egen oppskrift på det – anbefaler deg å fylle makronene med det du kan like, for eksempel smeltet sjokolade, lemon curd eller bringebær curd? (Tilsett en eller halvannnen plate gelatin).

Dette er en liten porsjon, men passer fint å lage om du har et par eggehviter til overs. Fyll og putt i fryseren.

Til alle som spør hvilket underlag jeg bruker: det er en teflonmatte kjøpt på REMA en gang i tiden. Den har jeg klippet til så den passer platen min.

Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25  ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker (du kjøper det i butikker med større utvalg)
70 g melis
80 g mandelmel
rød farge

Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. La blandingen stå på benken i ca. 10 minutter, til sukkeret er oppløst.
2. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge. Vil du se konsistens på massen, gå til dette innlegget.
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek på varmluft 140 grader i 15-20 min.

Sikt både mandelmelet og melis, så veier du opp og blander. La sukkeret og eggehviten stå, sånn at sukkeret løses opp. Bruk finkornet sukker.
Pisk til du har en fast og blank marengs.
Tilsett farge (jeg brukte litt bringebærpulver også).
Rør massen opp mot kanten, bruk litt kraft.
Sprøyt ut hjerter. Det er lettere med en tyll i posen (glatt sprøytetupp).
Etter steking, finn par som passer sammen og legg på brett.
Fyll med for eksempel lemon curd
Sette gjerne i kjøleskapet et døgn før du fryser..
…ble så fine og gode atte <3
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...