Fersk hvetestang er ikke dagligdags. Disse fikk bein å gå på da en flokk unger fra nabolaget kom innom…
Putt hvetestengene i fryseren uten melis og kokos. Ypperlig å ta fram til kaffekos en travel maidag.
|
Hjemmelaget hvetestang er såå godt! Å dele stanga i to gjør det lettere å ha på melis og kokos.
|
Å kunne ha noe ferdig i fryser’n, som barer er til å lunke i ovnen, er gull verd i travle maidager. (Tines i ovnen på ca.150 grader, før du har på melis og litt kokos på toppen. Smaker som nystekt!)
Jeg brukte hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også helt fint å bruke.
Bolleoppskriften er som alltid – grunnoppskrift bolledeig. (Kan du den utenat enda?..). Av denne deigen får du 4-6 store stenger.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Jeg lot deigen hvile i 1/2 time før jeg lagde stengene. Deretter hevet de på benken i ca. 1 time før de gikk i ovnen på 210 grader. Steketid ca. 10-15 min.
Rull avlange pølser av deigen, bruk så en kjevle til å få de flate.
Klem en god renne i midten.
Jeg hadde vaniljekremen i en sprøytepose. Da er det lettere å fordele kremen jevnt.
Mona
Veldig, veldig god og enkel oppskrift! Sammen med datter på 10 ble det i dag bakt hvetestang x 2 og et brett med kringlesnurrer(?). Dette var så gøy at vi satte en deig til, som ble til ett brett til med kringlesnurrer og ett med skoleboller.
Konditor-Elin
Oi, skal si dere har vært produktive! Så gøy å høre 🙂 Takk for fine ord.