Din handlekurv er nå tom!
Hvite kakemenn
Bleke kaker som av jul smaker
Hvite kakemenn
75 g mykt smør/margarin
250 g sukker
2 ts hornsalt
3 dl melk
ca. 10 dl hvetemel
Slik gjør du:
1. Rør mykt smør/margarin og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett melk.
3. Sikt hjortetakksalt sammen med ca. halvparten av melet og bland inn.
4. Tilsett resten av melet til det blir en deig som ikke klisser.
5. La deigen stå kjølig et par timer, eller til dagen etter.
6. Kjevle ut deigen, stikk ut figurer og stek av ved 175 grader i 7-10 minutter.
|
|
Inger-Johanne
Fine kakemenn. Hvor tykk kjevler du deigen? 1/2 cm? Lærte om kakemenn -94 da jeg bodde i Kristiansand. Datteren synes det er de beste julekakene (hun liker ikke mandler og nøtter).
Konditor-Elin
Hei Inger-Johanne! Jeg tror jeg kjevlet dem rundt 3 mm – 1/2 cm. Manger bruker også å pynte disse kakene med konditorfarge.
Anne Hilde
Blir disse myke? Det liker jeg best 🙂 God jul!!
Konditor-Elin
Ja, disse ble myke Anne Hilde 🙂
Anne Hilde
Herlig!! Må lage en porsjon i helga tenker jeg, er beste ever, jeg bor jo på Sørlandet også da, og her er de ekstra pop!!
Maja
De her har jeg vanskelig for… men må bake de hver jul så min mann fra Vestlandet får julestemning. Da sitter han å spiser kakemenn og drikker iskald melk og blir en gutt på 6-8 år igjen.
Konditor-Elin
Jeg må vel innrømme at disse ikke akkurat står øverst på listen over favoritter til jul hos meg heller. Men lenge leve tradisjonene, Maja. Du har skjønt det 🙂
Hanne
Nå er deigen fedig laget og i morgen skal tyve barn få kjevle selv…?.Pepperkakedeigen er jo ikke laget for barn og kjevle. Alltid stor suksessnår man mestrer selv 🙂 Ps, det er selvsagt «mine» barnehagebarn disse tyve..
Konditor-Elin
Å, så stas det skal bli. Håper alle «dine» tyve små får en kjempekoselig bakestund Hanne! Send meg gjerne et bilde av resultatet 🙂 (elin@krem.no)
kate
Hei hei. Vil tro at dette er omtrent som det vi i Elverum kaller tjukksnipp, bare at vi bruker surmelk og smult i oppskrifta…Er dette kaker som holder lenge eller bør de fryses?
Konditor-Elin
Disse holder lenge, Kate, og de fleste oppbevarer dem i tette kakebokser eller poser. Du kan også fryse dem 🙂
Susanne
Lagde disse i dag. De ble veldig gode:-)
Konditor-Elin
Takk for den kommentaren Susanne! Jeg er nybegynner på kakemenn og er glad for at du likte den 🙂
anonym
Hvor mange kakemenn blir dette?
Konditor-Elin
Eh, jeg vet ikke sikkert. Husker ikke! Tror det ble rundt 20-25 stk.
Aries
Hvor mange kalorier er det i denne oppskriften?
Konditor-Elin
Teller aldri kalorier – jeg aner rett og slett ikke.
Aries
OK, men takk likevel ☺️
Lillian
Hvis du bytter ut melken i disse med kulturmelk blir det «haugaplassinger». Da blir de gode på smak også😊
torild
….og med surmelk blir det «Gommokaku frå Hallingdal».
Du er en superflink konditor, Elin 🎂 😀. Riktig God Jul 🎄
Nathalie
hvor er «nisseformene» fra? de med lue.
og har du link til det underlaget du bruker i stekeplaten?
Elin Krem.no
Jeg tror de er fra Ikea, men er ikke helt sikker. Kjøpt for mange år siden..
Randi Bones
Kan man fryse deig til kakemenn
Elin Krem.no
Det tror jeg kan gå bra. Litt usikker på hvordan hornsalt takler frysing, men det reagerer på varme, så prøv