Hvite kakemenn

Hvite kakemenn

Picture

Picture

Bleke kaker som av jul smaker

Kartongpryden er en tradisjonsrik julekake som ikke så ofte bakes her på Østlandet (hvor jeg bor). Kanskje det er duket for en ny tradisjon? Her får du oppskriften som vist på julekartongen til Q Ekstra Lett.

Hvite kakemenn

75 g mykt smør/margarin
250 g sukker
2 ts hjortetakk
3 dl Q Melk
ca. 10 dl hvetemel

Slik gjør du:
1. Rør mykt smør/margarin og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett melk.
3. Sikt hjortetakksalt sammen med ca. halvparten av melet og bland inn.
4. Tilsett resten av melet til det blir en deig som ikke klisser.
5. La deigen stå kjølig et par timer, eller til dagen etter.
6. Kjevle ut deigen, stikk ut figurer og stek av ved 175 grader i 7-10 minutter.

Picture

Picture

20 Kommentarer
  • Inger-Johanne
    Svar
    Skrevet på02:49, 28. november 2013

    Fine kakemenn. Hvor tykk kjevler du deigen? 1/2 cm? Lærte om kakemenn -94 da jeg bodde i Kristiansand. Datteren synes det er de beste julekakene (hun liker ikke mandler og nøtter).

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:18, 28. november 2013

      Hei Inger-Johanne! Jeg tror jeg kjevlet dem rundt 3 mm – 1/2 cm. Manger bruker også å pynte disse kakene med konditorfarge.

  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på13:35, 28. november 2013

    Blir disse myke? Det liker jeg best 🙂 God jul!!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:01, 28. november 2013

      Ja, disse ble myke Anne Hilde 🙂

      • Anne Hilde
        Svar
        Skrevet på00:21, 29. november 2013

        Herlig!! Må lage en porsjon i helga tenker jeg, er beste ever, jeg bor jo på Sørlandet også da, og her er de ekstra pop!!

  • Maja
    Svar
    Skrevet på10:33, 29. november 2013

    De her har jeg vanskelig for… men må bake de hver jul så min mann fra Vestlandet får julestemning. Da sitter han å spiser kakemenn og drikker iskald melk og blir en gutt på 6-8 år igjen.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:21, 29. november 2013

      Jeg må vel innrømme at disse ikke akkurat står øverst på listen over favoritter til jul hos meg heller. Men lenge leve tradisjonene, Maja. Du har skjønt det 🙂

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på13:31, 2. desember 2013

    Nå er deigen fedig laget og i morgen skal tyve barn få kjevle selv…?.Pepperkakedeigen er jo ikke laget for barn og kjevle. Alltid stor suksessnår man mestrer selv 🙂 Ps, det er selvsagt «mine» barnehagebarn disse tyve..

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:09, 2. desember 2013

      Å, så stas det skal bli. Håper alle «dine» tyve små får en kjempekoselig bakestund Hanne! Send meg gjerne et bilde av resultatet 🙂 (elin@krem.no)

  • kate
    Svar
    Skrevet på00:55, 3. desember 2013

    Hei hei. Vil tro at dette er omtrent som det vi i Elverum kaller tjukksnipp, bare at vi bruker surmelk og smult i oppskrifta…Er dette kaker som holder lenge eller bør de fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:39, 3. desember 2013

      Disse holder lenge, Kate, og de fleste oppbevarer dem i tette kakebokser eller poser. Du kan også fryse dem 🙂

  • Susanne
    Svar
    Skrevet på10:15, 14. desember 2013

    Lagde disse i dag. De ble veldig gode:-)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:30, 14. desember 2013

      Takk for den kommentaren Susanne! Jeg er nybegynner på kakemenn og er glad for at du likte den 🙂

  • anonym
    Svar
    Skrevet på12:54, 2. desember 2014

    Hvor mange kakemenn blir dette?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:59, 2. desember 2014

      Eh, jeg vet ikke sikkert. Husker ikke! Tror det ble rundt 20-25 stk.

  • Aries
    Svar
    Skrevet på10:14, 14. desember 2014

    Hvor mange kalorier er det i denne oppskriften?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:20, 14. desember 2014

      Teller aldri kalorier – jeg aner rett og slett ikke.

      • Aries
        Svar
        Skrevet på15:53, 14. desember 2014

        OK, men takk likevel ☺️

  • Lillian
    Svar
    Skrevet på10:37, 28. november 2017

    Hvis du bytter ut melken i disse med kulturmelk blir det «haugaplassinger». Da blir de gode på smak også😊

  • Skrevet på15:47, 13. desember 2017

    ….og med surmelk blir det «Gommokaku frå Hallingdal».
    Du er en superflink konditor, Elin 🎂 😀. Riktig God Jul 🎄

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits