Din handlekurv er nå tom!
Isbomber til jule- og nyttårsfesten
Iskrem uten ismaskin med skogsbær og rom & rosin
Året har vært mest preget av at jeg har skrevet bok. Det har du kanskje ikke merket stort til, men jeg har brukt all min tid det siste året på å skrive denne boka, som jeg er så spent på! Den kommer til våren og jeg gleder meg sånn til å vise den til deg.
Sånn på tampen har jeg laget noe i beste krem-ånd, en iskrem du bare kan røre sammen. En for de voksne og en for barna. Rom-rosin er det mange år siden jeg hadde smakt, det var et smaksmessig fantastisk «gjensyn». Om du ikke har ekte rom i skapet er det lov å ty til romessens. Smak deg frem, ikke overdriv. Skogsbærene i den andre isbomben er bær jeg hadde i fryseren. Har du en smoothieblanding i fryseren har du kanskje det du trenger å putte i denne isen? Ta det du har, men ikke bruk for store biter. Hakk det heller litt opp. For å løsne isen kledde jeg bollen med plast før jeg helte isen i. Bruk en rund bolle du har – alt funker.
Dekoren er enkel den også – en marengs som er sprøytet ut på et bakepapir. For å få litt farge drysset jeg på frysetørret bringebær. Det er å få kjøpt i større dagligvarebutikker og i «innvandrerbutikker». Kulene er lakris, men har du spiselig glitterstøv kan du trille kuler av marsipan som du ruller i støvet.
Takk for følget i 2016. Så ønsker jeg deg en riktig god jul og et fredfylt godt nyttår!
3 dl kremfløte (en liten kartong)
1 boks søtet kondensert melk
Frøene av 1/2 vaniljestang
Saften av 1/2 sitron
ca. 120 gram blåbær og bringebær (gjerne frosne bær)
Isbombe med rom og rosin
Dagen før (eller noen timer før om du ikke har tid) legges 75 gram gode rosiner (gjerne sultanas) og 1/2 dl rom i bløt.
3 dl kremfløte (en liten kartong)
1 boks søtet kondensert melk
Frøene av 1/2 vaniljestang
Saften av 1/2 sitron
Slik gjør du:
1. Bland sammmen kondensert melk, lettpisket kremfløte, vanilje og sitronsaft og til en bløt / rennende krem.
2. Rør inn bær/ rom og rosiner.
3. Fyll i egnet beholder og frys.
Marengsdekor:
2 eggehviter
100 g finkornet sukker
frysetørket bringebær
Pisk opp eggehvitene til du har en stiv masse, tilsett så sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt og blank masse.
Ha marengsen i en sprøytepose. Bruk en glatt tyll (sprøytetupp) om du har. Sprøyt ut stenger og dryss på frysetørket bringebær. Tørk i ovnen på ca. 80 grader i 3-5 timer. Stengene skal være tørre i midten.
Montering:
Pisk ca. 2 dl kremfløte, stryk på isbombene. Legg på marengs. Kulene er sjokolade/lakris fra Johan Bülow.
Spises med det samme.
|
|
Tove
Kan den kondenserte melka byttes mot noe melk uten laktose?
Konditor-Elin
Dessverre, det kan den ikke.