Din handlekurv er nå tom!
Jordbærdessert i glass
Råkrem laget med kremost
Kremet jordbærdessert
3 eggeplommer
2 ss sukker
200 g kremost (nøytral)
60 g melis
1 vaniljestang
2 ts sitronsaft
10 havrekjeks
1 kurv jordbær
2 ss sukker
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Den skal ha en lys gul og fluffy konsistens.
2. Rør sammen kremost, melis, sitronsaft og frø av vaniljestangen.
3. Ha litt av eggedosisen i kremostblandingen og rør glatt før du har i resten av eggedosisen.
4. Rens jordbær og kjør sukker og bær sammen med en stavmikser eller knus med en gaffel.
5. Ha kjeks i en pose og knus til du har grove
6. Legg smuler i bunnen av et glass, hell på råkrem og topp med jordbærsaus.
Janne Farstad Kirkhus
Lise
Hvor lang tid i forveien kan man lage denne desserten?
Konditor-Elin
Ikke særlig lenge, Lise. Da vil kjeksen bli bløt.
Lise
Det jeg egentlig mente var om eggedosis/kremostblandingen kan lages på forhånd, slik at det bare er å ha alle ingrediensene i glass like før servering. Jeg er på utkikk etter en enkel og god dessert til et større selskap, der det meste er klart på forhånd.
Konditor-Elin
Ja, det skal gå fint Lise. Massen vil kanskje ikke bli like luftig, men smaken er jo den samme. Lag den gjerne ferdig og ha den i en plastsprøytepose, så er den klar til å brukes når du skal anrette.