Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Jordbærdessert i glass

Jordbærdessert i glass

Råkrem laget med kremost

I disse bærtider er det gøy å leke seg med smaker som harmonerer – sånn blir ofte nye desserter til! 

Eggedosis laget av eggeplommer og sukker, blandet med pisket krem kalles råkrem. Desserten min er en variant av denne, laget med kremost istedenfor kremfløte. Mektig, ja, men servert med jordbærsaus og knasende gode kjeks-smuler blir smaken både frisk, søt, kremete og god. Dette er hva jeg vil kalle en skikkelig krem-dessert!

Kremet jordbærdessert
3 eggeplommer
2 ss sukker
200 g kremost (nøytral)
60 g melis
1 vaniljestang
2 ts sitronsaft
10 havrekjeks

1 kurv jordbær
2 ss sukker

Slik gjør du:

1.       Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Den skal ha en lys gul og fluffy konsistens.
2.       Rør sammen kremost, melis, sitronsaft og frø av vaniljestangen.
3.       Ha litt av eggedosisen i kremostblandingen og rør glatt før du har i resten av eggedosisen.
4.       Rens jordbær og kjør sukker og bær sammen med en stavmikser eller knus med en gaffel.
5.       Ha kjeks i en pose og knus til du har grove 
6.       Legg smuler i bunnen av et glass, hell på råkrem og topp med jordbærsaus.


Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Janne Farstad Kirkhus
    Svar
    Skrevet på11:59, 1. juni 2015
  • Lise
    Svar
    Skrevet på17:34, 18. juni 2016

    Hvor lang tid i forveien kan man lage denne desserten?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:09, 18. juni 2016

      Ikke særlig lenge, Lise. Da vil kjeksen bli bløt.

      • Lise
        Svar
        Skrevet på23:30, 18. juni 2016

        Det jeg egentlig mente var om eggedosis/kremostblandingen kan lages på forhånd, slik at det bare er å ha alle ingrediensene i glass like før servering. Jeg er på utkikk etter en enkel og god dessert til et større selskap, der det meste er klart på forhånd.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:20, 19. juni 2016

      Ja, det skal gå fint Lise. Massen vil kanskje ikke bli like luftig, men smaken er jo den samme. Lag den gjerne ferdig og ha den i en plastsprøytepose, så er den klar til å brukes når du skal anrette.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Aniskringler

I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake...

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...