Din handlekurv er nå tom!
Julebrød
Julekake laget i liten brødform
Julebrød (2 stk)
Melk 4 dl
Smør 100g
Sukker 150g
Egg 1
Gjær 50g
Kardemomme 2 ts
Hvetemel ca. 750 g
Rosiner
Sukat
2 stk former (21 cm x 12 cm)
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt (maks romtemperatur).
2. Rør ut gjær i væsken.
3. Bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig.
4. La deigen heve til dobbel størrelse.
5. Kna deigen godt sammen og del den opp i fire like store emner.
6. Rull emnene trill runde og legg to i hver form.
7. Settes til heving minimum 30 minutter. Snitt med en sylskarp kniv.
8. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann. (For å få en ekstra skinnende flate pensler du brødene 10 minutter før de skal ut av ovnen.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketid: ca. 40 minutter.
|
|
Leena
Laget både julekake og julebrød av denne oppskriften, tusen takk for deling!
Meget vellykket =)
Elise
Hei!
Jeg lurer på hvor du fant de små brødformene ?
Elise
Konditor-Elin
Hei Elise, disse fant jeg i en hylle før jul hos Europris.